torsdag 10 juni 2010

Vintagefeeling på terrassen


Det sista lilla hörnet på min terrass har fått en liten vintagefeeling över sig. Reportaget i förra Allt om Trädgård inspirerade mig verkligen, och precis som i reportaget så har jag använt just sådant som jag redan har - t.ex. loppis- och auktionsfynd, det gamla bordet som gjort sitt inomhus, mitt nya fyndade olivträd (139 kr på City Gross!!!).

1 1/2 år tog det innan kannan med tvättfatet hittade sin plats - men vilken plats sen - hedersplatsen på det lilla bordet från vår gamla gård. Visserligen får den samsas med lite annat ihop-plock, men den verkar trivas jättebra där.

Och i bakgrunden skymtar min pysslade gamla skylt med några kloka ord som jag tycker förmedlar känslan av min lilla vintagehörna ganska bra. Helt enkelt att se det vackra, även i något så "fult" som ogräs. En bra uppmuntran till att ta det lite mer piano, och inte alltid sträva efter det "perfekta". Hur var det nu det stod i reportaget, jag tror det var något i stil med att det fria är det perfekta, och det tyckte jag var så skönt och bra beskrivet. Så vill jag ha det på min terrass och i min trädgård, jag vill kunna njuta och inte bara stirra mig blind på allt som inte är gjort, gräset som inte är klippt, rabattkanter som inte är prydliga osv. Nä min trädgård är till för att njuta i!

Tack för alla värmande kommentarer om terrassen! Kul att kunna inspirera och "ge tillbaka" lite, jag suger ju i mig så mycket inspiration själv på olika bloggar. Här hemma har det varit några intensiva dagar. Uthålliga P sprang ju Stockholm Marathon och gick i mål med vad de först trodde kanske var en stressfraktur i höften. Nu gör det aj-aj och han är hög på värktabletter efter två dagar på akuten med röntgen och annat "skoj". Typiskt. Men vi ska väl vara glada att det iallafall visade sig att det inte behövde opereras. Så här hemma är det lugna gatan nu. Nästan iallafall, för riktigt lugnt blir det förstås aldrig med en hyperaktiv 2,5-åring. Tur att vi har hjälpsamma släktingar... Nu ska jag ut och plocka rabarber, det är dags för lite hemlagat smaskens! Fortsätt njut av sommaren!

Kram M

2 kommentarer:

Marina sa...

Inte så kul med makens höft men det andra du skriver om låter ju härligt o gott. Paj, fina hörnan.....

Kram!

Villa Tallbacken sa...

Hur fint som helst! Kannan och fatet pryder verkligen sin plats.
Hoppas maken kryar på sig i höften.

Kram Elin