fredag 4 juni 2010

Hörn no 2 är min sinnebild

Va? Gillade ni inte min fina hörna? Och jag som var så nöjd... Jaha, men då "plågar" jag er lite till då med den andra av tre hörn på terrassen ;-). För den här delen blev jag supernöjd med, den blev på något sätt sinnebilden av hur jag vill att min trädgård ska upplevas. Vacker, drömsk, lugn, mjuk, vilosam... en fröjd för både öga och näsa.

Ljuv rosa Mårbacka i en gammal sliten loppisfyndad trälåda (förra årets tomatbostad) får samsas med lavendel. Man kan ju inte ha för mycket lavendel, så en sådan får även ståta i en gammal vacker zinkhink. Härligt! Jag bara suckar av lycka över mitt nya favoritställe trädgården.

Alltsammans ramas in av ett gammalt armeringsnät á la Marina från en annan del av trädgården. Tanken är att utsidan ska täckas av en vacker honungsros kombinerad med ett Blåregn. Det lilla Blåregnet såg helt dött ut i våras, men jag orkade inte slita bort det då. Tur var väl det, för nu kikar det upp flera små gröna skott från den. Och om honungsrosen tar sig som önskat - då blir det nog till att bygga på med lite mer armeringsjärn, för de kan ju verkligen bli enorma. Jag läängtar efter att bli översållad av himmelska, sötdoftande små vitgula rosor!

Och inte blev det någon klarhet i Pluttens eksem idag. Han vaknade nämligen kräkandes upp inatt vid tre-tiden, stackaren. Som tur är verkar han inte så medtagen, så förhoppningsvis repar han sig till imorgon, och då är det ju dags att hejja på pappa P som är galen nog att springa Stockholm Marathon. Hejja P!


Kram M

8 kommentarer:

Jord under naglarna sa...

Den beskrivning du ger på hur du vill att trädgården ska upplevas delar jag med dig. Gillar dessutom kombinationen rost med skir blomster...

Trevlig helg!

Daniella - BakeCake sa...

Sv: Tack så jätte mycket, jag är själv riktigt nöjd! Och vilka underbara bilder! Jag fullkomligt älskar pelargoner!
Ha en jätte skön helg! Kram Daniella - BakeCake

VinterhagenJohanna sa...

Väldigt snyggt! Har ungefär samma stil här hemma! Honungsroser är verkligen underbara. Min har nog nått ca 3 meter nu på bara ett par år, den växer så det knakar!
Trevlig helg!!
Kram

Marina sa...

Armeringsnät är kanon tycker jag, det vet du ju. Snabbt o lätt! Kul att kunna inspirera.

Jättefina hörn du har fått till tycker jag.

Kram!

Cilla sa...

Vilken underbar blogg du har!!
Kikar in för första gången men återkommer gärna ;0)

Ha det bäst / Cilla

Anonym sa...

Vad fint du donat på terrassen. Lavendel och Pelargoner kan man inte ha förmycket av. :) Hoppas Maran gick bra. Kram Sofia

Ljuva Lantliv sa...

Åh så många fina inlägg! Vilken skillnad det blev med din nya kamera! Ha en härlig vecka!

KRAM Anna

Lina sa...

Hej!
Fiffigt de där med armeringsjärn!!! Rostiga och snygga! Här fick man bra tips! =) Väntar på att mina övervintrade Mårbacka ska blomma också...om de nu har överlevt. Jag har inte märkt dom...men, men de ger sig!

Må så gott, kram Lina