söndag 13 februari 2011

En vacker vinterdag

Som stressade småbarnsföräldrar tror jag att knepet är att se till att det blir kvalitet på familjeumgänget. Att man hinner träffas i lugn och ro, bara familjen, och där alla familjemedlemmar får utrymme. Mellan mat och sömn för barnen, lite allmänt fixande och måsten här hemma, hjälpa mamma med dragning av rör i nya badrummet osv, så fick vi helt enkelt anpassa aktiviteterna idag. Så vi tog vårt pick och pack och gick ut en stund i trädgården.

Lite lek i lekstugan, snöskottande i solskenet och att ramla runt i snön räckte för att Plutten skulle vara nöjd. Och en liten snabb picknick förstås sittandes på en varm fårskinnsfäll med varm choklad, som ju är ett måste när man är ute i snön.

Men egentligen tror jag att jag var den enda som hann sätta mig innan allt avbröts av en övertrött Lillasyster och ett akut behov av blöjbyte för Pluttens del :-). Men en kort stund hade vi en lugn och härlig stund tillsammans där ute i trädgården, på barnens vilkor. Väldigt mysigt och välbehövligt!

Hihi, vad skönt att åtminstone ni har förståelse för det självklara med fröglas runt om i huset! Men nu tror jag att han tar en extra liten kik i alla glas innan han häller ut innehållet igen :-).

3 kommentarer:

Lövkojan sa...

Vilken härlig liten stund ni verkat ha. Det är som du säger, ibland får man ta det lilla. Hihi, min man hade absolut kunna gjort detsamma :)

Ska kolla det där med fröna, jag har bland annat frön till Gojibär.

Hoppas ni får en fortsatt fin söndag, kram Marie-Louise

Marina sa...

Så härligt när mna lyckas fånga studnerna sådär. Det enkla är oftast det bästa!

Kram!

chokladblomma sa...

Vi hade en liknande stund i går. Underbart!!
Kram