lördag 12 februari 2011

Att vända en katastrof

Det här är mina fina verktyg när jag har sått fler fröer nu på förmiddagen. Jo, jo, fint ska det vara med silverbestick ;-). Blomstertobak, honungssalvia, doftpetunia, tomat, akleja, två sorters riddarsporrar och murreva hittade sin väg ner i jorden. Nu står de flesta på värmepumpen under plastfolie. Inte lika "fint" kanske...

Och en katastrof har inträffat! Jag hävdar följande: Glad och lycklig kom jag kvittrandes nerför trappan imorse - ungefär som Askungen föreställer jag mig. Jag går in till min kära familj i köket och upptäcker förfärat att Irisfröerna är borta!!! Irisfröerna som stod för att dra i vatten ett par dagar innan sådd och stod på köksbänken - väl uppmärkta. Plötsligt var de bara borta! Katastrof.

Efter ett tag blir det klart att det är maken som varit "duktig" och städat köket, och då självklart "städat" bort mina fröer. Hmph! Det förstår väl varenda människa att barnglas i plast som står på diskbänken med en fröpåse under sig innehåller fröer som ska dra i vatten!?!

Och det är så man med gott samvete förhandlar fram att maken ska stå för fröer "of my choice" till ett värde av 100 kronor. Och det hade känts ännu bättre om vi inte hade haft gemensam ekonomi.8 kommentarer:

Hem och Harmoni Marie sa...

hi hi, så kan det gå....

Jag har inte fått ner ett enda frö än, men mest beror det på att jag inte har något bra ställe att ha all småkrukor på. Jag ska försöka röja lite så jag får plats framför nåt fönster... :)

Lycka till med alla fina frösådder, ska bli spännande att se dom sen.

Kram Marie

Unknown sa...

Hi, hi, PRECIS så där har det gått några gånger här hemma med!!! Hur sår du irisarna sedan? Är SÅ dålig på perennsådder och har en hel påse med fina strandirisfröer. Det är alltså dags nu och ner i vatten ett dygn först (lååååångt från städivrig make)?
Kram, kram!

Marina sa...

Absolut borde alla förstå att sådana glas innehåller värdefulla saker.
Fröer för 100 kr låter ju kul iofs. men vi, precis som ni, har gemensam ekonomi så jag förstår din "sådär lagom kul" känsla.

Kram!

chokladblomma sa...

Jag ska snaaaart börja med fröna... Är ju i och för sig ledig nu i veckan... Då kanske det kan bli gjort!
Otur med den städande maken. Jag kan då aldrig förstå hur ett så solklart senario kan missupfattas... !
Kram

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Hihi.. ja, så kan det gå... ;) Jag gömmer mina "groddglas" i hyllor där kära maken sällan städar.. Men man vet aldrig.. :)
Hoppas det går bra med alla sådderna. Ska bli kul att se framöver hur det går. :)
Kramar till dig, Malinn!

Hildas hem - Sofia sa...

Ha ha! Förlåt att jag skrattar men det var lite komiskt. Jag förstår katastrofen - jag hade blivit vansinnig! :)

Hoppas du hittar några nya fina fröer :)

Ha en fin söndag!
Kram Sofia

FaB Keramik sa...

Ha! Så kul! och irriterande såklart!
Trevlig söndag!

Jord under naglarna sa...

Det är inte lätt att vara "duktig" och så städer man bort viktigheter som blötlagda fröer. :)