fredag 5 november 2010

Allvarligt inredningsproblem

Vilken fantastiskt användbar växt! Här står min Myrsine och ser supersnygg ut på min pysselhylla över symaskinen och pysselbordet i arbetsrummet

Mitt största inredningsproblem är nog min virriga hjärna. Den är fylld av olika inredningsidéer och olika stilar att allt känns som en salig röra. Eftersom orken och plånboken tryter ibland så går det ibland väldigt långsamt när jag ändrar om eller renoverar ett rum. Och det innebär att jag hinner ändra mig tusen gånger ungefär, innan idén är fullföljd. Resultat = aldrig klar. Dessutom har jag välsignats med en ordentlig släng av beslutsångest, vilket inte underlättar direkt. Då kan man ju undra hur det ser ut hemma hos oss egentligen *fniss*.
Jag slits mellan en lantligare stil där vit pärlspont samsas med skrapade gamla möbler, en mer modern stil där släta vita väggar kontrasterar med svart/krom/industriella detaljer, och ibland känner jag för en ljus mer skandinaviskt vitt-med-björk. Och när vi gjorde om arbetsrummet fick jag för mig att slänga in rött! What was I thinking? Min röda period är över nu (det gick snabbt), så den "skojiga" röda anslagstavlan sitter som en nagel i ögat...
Vasen i fattigmanssilver kommer från Fridas Gård

Frågan som jag brottas med är om jag någonsin kommer lyckas få det hem jag vill ha? Eller blir det ett enda virrvarr? Jag är så imponerad av människor som vet vad de gillar, och som lyckas genomföra det enhetligt, utan stopp och ifrågasättanden av sig själv. Eller är det bara en idé jag fått, att det finns sådana människor som är så tvärsäkra? Mitt inredande fortsätter iallafall, och när jag tänker efter så tycker jag ju faktiskt väldigt mycket om mitt hem och den inredning vi har. Allt utom den röda anslagstavlan då.

Äntligen fredag! Den här helgen ska vi ha ordentligt fredagsmys med lite god mat och en eld i kaminen. Hur ser ert fredagsmys ut?

Njut av helgen! Kram M

11 kommentarer:

Emmas utsikt sa...

hihihi... så är jag också. Men så inser jag väl till sist att det att blanda stilar ÄR min stil. Så måste man lyssna lite på huset också. Vad vill huset?

God helg!

Kram
Emma

Hem och Harmoni Marie sa...

Känner igen rätt bra i det du skriver... velar lite också mellan väldigt lantligt, mer modernt och industriellt. Men en skön blandning kanske man kan kalla det :)
Det jag har sett av ert hus så ser det jättemysigt o hemtrevligt ut... så fortsätt du i samma stil. :)

Vår fredag blir full fart. Idag är vi lediga och snart kommer svärföräldrarna. Ikväll drar vi alla till Göteborg och sammanstrålar med mina föräldrar och syster och sen blir det restaurangbesök och därefter show med Robert Gustavsson.

Ska bli himla kul!
Ha det gott.... kram Marie

Milla sa...

Åh det där var en bra beskrivning för en sånt där virrvarr har jag med. Ingen ordning alls blir det av oordningen hemma... inte undra på att det ser ut som det gör! Fniss, det är väl det som ÄR ett hem gissar jag.
Här hemma blir det inte det vanliga fredagsmyset med sen middag runt 8, eftersom vi varit lediga idag. Nu lagar mina herrar middag dessutom så det är en riktig festfredag ....
Kram Milla

Anonym sa...

Ditt hus är verkligen kanonfint så kör bara på och lyssna på ditt hjärta!! Kram/Ulrika

Lilla Blanka sa...

Hej goa M!

Underbart inlägg!!!

Jag är värsta veliga hönan och i min hjärna kaosar det ofta :)

Men jag brukar lyssna till mitt hjärta, låter töntigt, men om man känner av i stället för att låta hjärnan bestämma allt, så brukar det bli ganska bra, hihi.

Har själv inte nån klassisk och tydlig inredningsstil utan jag blandar lite hej vilt :)

Kraaaam
Mia

Bella sa...

Oj oj vad jag känner igen mig i det du skriver, jag är också den där personen som har tusen ideér, gillar olika inredningstilar, ändrar mig iväntan på tid och råd till förändring...

Önskar dig en riktigt trevlig Allhelgona helg!

Kramar Bella

nea i det gula huset sa...

Ha ha ha..det skulle kunna vara jag som har skrivit ditt inlägg idag..bortsett från den röda anslagstavlan då! :)
Vi är nog många som har samma problem. Jag tror nog att jag hade kunnat bestämma mig och fixat snabbare om plånboken varit lite tjockare!
Nu är det ju så viktigt att det blir "rätt" när man ska göra ngt!

Ha den skön helg!
Kram Nea

Grodmamman sa...

Velar också mycket om vilken stil jag vill ha här hemma, men känner att jag sakta men säkert börjar hitta den stil jag gillar. Och skulle jag kalla den något, så är det nog personlig!:) Jag vill omge mig med saker jag gillar utan att behöva tänka på någon speciell stil. Det är klart ett kök eller ett badrum gör man ju inte om i första taget, men då har vi valt vitt. Vitt går ju alltid hem!:)
Tycker att ni verkar ha ett jätte mysigt hem, så gå på din egen känsla!
Kram

Piffa och Puffa sa...

Vad jag känner igen mig i det du skriver. När jag besöker olika bloggar så vill jag ha alla olika stilar på en gång. Modernt, lantligt, New England m.m. Man får helt enkelt göra en blandning av allt som passar en själv.
Kramar Anette

Vita rosor och förgätmigej sa...

Visst är det ett elände! Jag pendlar ju mellan stilar hej vilt jag med men det som är positivt är att man allt som oftast har något att skriva om ;0). Tänk om man fixade till ett rum och så fick det vara så i 20år. Snacka om bloggtorka *haha*.

Fredagsmys... :0) Du vet ju redan min åsikt! En bra rubrik är allt ;0)... Det var faktiskt inte min rubrik utan Paolo Robertos men man kan väll låna lite... Det jag ville få fram att jag inte skulle vilja sitta framför tv:n med en hämtpizza varje fredag... Tror inte mitt budskap gick fram! Har lite svårt att formulera mig med denna grötiga gravidhjärna jag har begåvats med på sista tiden.

Krukan är såååå snygg!

Kramis/ Anna

Lantmusen sa...

Vinn vackert kuddfodral i vår webbutik!

www.lantmusen.se

Trevlig helg!