söndag 7 november 2010

Långsam söndag

För någon vecka sedan bestämde min man och jag oss för att återuppliva den gamla klassikern Söndagsfrukosten som ett sätt att verkligen se till att vi träffas i lugn och ro hela familjen där vi hinner samtala om saker och planera dagen/veckan.
Doften av nybakat bröd går inte av för hackor

Vilken underbar frukost det blev! Jag satsade på att baka världens enklaste frallor till frukosten - nämligen Källarfranskan. Hembakade frallor känns verkligen lyxigt tycker jag, och hela familjen älskade de - Plutten åt 3 st!!! Och det härliga var ju att man blandade ihop degen, delade degen och rullade 10 bollar av dem, och sedan in i kylskåpet över natten för jäsning. På morgonen tog vi ut dem, värmde upp ugnen och bakade dem i 10 minuter. Varför har jag inte gjort detta förut? Så enkelt och gott.

Frukosten är uppdukad på lite blandade favoriter som Ostindiafaten och min egna keramik

Lägg till smarrigt och extra lyxigt pålägg, ekologisk apelsinjuice, tända ljus och thé, och servera på de finaste faten och favoritkopparna så blir söndagsfrukosten en succé! Och det blev det verkligen. Hela familjen njöt, och vi kunde inte startat dagen på ett bättre sätt. Och det är precis sådär en söndag ska vara tycker jag, lite långsam och mysig.

Snart stundar en hektisk vecka, men jag passar på att njuta av det fantastiska söndagsvädret och den harmoniska, långsamma söndagsatmosfären som råder. Och igår var vi förresten till skogs, och ett och annat gransris m.m. fick följa med hem. Och ni kan nog gissa vad det är för pyssel pågång, mer om det i veckan.

Ha en skön söndag!

Kram M

[P.S. Skönt att höra att det inte bara är jag som är velig när det gäller inredningen, men jag tror som många av er skriver - man ska nog gå på känsla före en viss "stil" så knyts allt samman och blir något man trivs i. Och det är ju klart det som är det viktiga :-).]

7 kommentarer:

cat sa...

Åhh vad mysigt och ett jättebra tips. Smart att sitta i lugn å ro och planera veckan.
ha de gott. Catarina

Sofie sa...

Oj vilken mysig frukost ni verkar ha haft! Brödet såg riktigt smarrigt ut. Härlig idé att samlas på det viset hela familjen!

Vad kul att du är med och tävlar :) Lycka till!

Kram, Sofie

Vinterhagen sa...

Mumsigt! Jag blev riktigt sugen när jag läste om er härliga frukost! Verkligen vardagslyx som alla borde unna sig lite oftare!!
Kram!

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Härligt med söndagsfrukost. Vi brukar också alltid ha en skön och lång söndagsfrukost. Mysig start på helgens sista dag.
Kram kram

Marita sa...

Vilken underbar frukost! Söndagsfrukostar är väl bara för härliga! Vi brukar också göra lite extra till söndagarna, gott bröd, ägg, skinka, ost, marmelad, the, gott kaffe, gröt, yoghurt....Vi sitter lite längre än annars, tar en påtår och bara njuter! Det tror jag är viktigt att unna sig!
kram, Marita

Trivsamma förändringar sa...

Vilken mysig blogg du har! Långa frukoststunder på helgerna är toppen!
Hoppas helgen varit bra!
Kram Maria

Petra sa...

Så mysigt det ser ut. Nu har du gett mig en idé inför kommande söndag. :) Mysa till det ordentligt med sambon och få en lugn och mysig start på söndagen.