onsdag 7 juli 2010

Lilla köket

På hyllan står delar av min lilla servis som jag lekte med som liten

Sakta men säkert så växer lilla huset fram. Som jag talade om igår så blev jag inspirerad av Anna med bloggen Vita rosor och förgätmigej när hon fixade iordning sina barns lekstuga. Och resultatet ser ni nu på bilderna. Hemmasnickrade hyllplan med egendesignade konsoler. Visserligen en enklare modell än Annas, men dock helt enligt egen design. Det är verkligen roligt när man snickrat något själv, vilken tillfredställelse! Jag är supernöjd med hemmabygget och längtar efter att få visa Plutten sina nya hyllor. Lite extra roligt är det förstås att "folk" omkring mig tycker att jag är "sååå duktig". Inte minst maken som aldrig hade kommit på tanken att såga ut egna konsoler.
Vimplarna som jag sydde till Lillasysters rum fick hamna här istället

Heminredning är ju himla roligt att ägna sig åt, och heminredning i miniatyr är nästan 10 ggr så roligt! Förmodligen för att det går så mycket snabbare, jag gillar nämligen att se lite resultat ;-). Några små grejer här och flytta in en möbel där, och så - vips - så är hela lekstugan fin! Och speciellt roligt är det när man kan använda sig av saker som man har hemma, som kanske har använts som något annat eller som inte kostar så mycket. Det blir nästan lite sommarstugefeeling över lekstugan - fast som sagt - i miniatyr.
Såhär blev köket i sin helhet. Mickiköket fick sätta stilen med rött som färgtema. Den uppmärksamme ser att kranen är trasig. Plutten lekte lite väl våldsamt med köket en dag...

All inredning i lekstugan är sådant som vi redan hade hemma, förutom de små pallarna. Och det känns både roligt och bra. Så nu är köket så gott som klart. Det enda som ska upp är en krok för hans söta grytlapp och grytvante. Men det är ingen brådska, grytlappen ska ju tvättas först eftersom han har kissat på den... Innan jag fick barn skulle jag aldrig kunna föreställa mig att jag skulle behöva tvätta nedkissade grytlappar, men nu är det vardagsmat ;-). Älskade unge!

Förövrigt är jag lite irriterad just nu. Vår skitbil, rent ut sagt, kostar mellan 7000-10000kr att laga. Allting bara ramlar sönder på den... Tur att man har en händig man som kan fixa det mesta själv, men någonstans måste man dra en gräns, vi kan ju inte lägga ner mer pengar på reservdelar än vad bilen är värd. Helt klart vår sämsta bilaffär någonsin, och då har vi gjort några stycken. Nä, vi får se hur vi löser bilsituationen, tur att den går att köra med iallafall, felet handlar mer om bekvämlighet än om säkerhet och funktion. Jag får väl hoppas att auktionen piggar upp mig ikväll istället. Håll tummarna för att jag hittar lite sköna auktionsfynd!

Kram M

3 kommentarer:

Jessica sa...

Hej,
vad gulligt det blev i lekstugan! Visst är det kul att fixa i miniatyr! Vimplarna är ju så söta!Tyvärr är inte mina barn intresserade av att leka i lekstugan längre, så den ska ut på Blocket...
Lycka till på auktionen, min mamma ska till samma ställe. Hon tyckte jag skulle komma ner och göra henne sällskap. Hade varit kul men det får bli en annan gång, vi kanske ses då!

Ha det gott i värmen,
kram
Jessica

Anonym sa...

Hej!
Fina stugan, vad kul för barnen att leka i den. Våra grannar har en lekstuga och de leker jättemycket i den.
Vet precis hur det känns. Hämtade vår bil på verkstan igår. Nu går den jättebra men inte kul att betala. Vi byter nog den nästa år iallafall. grattis till jordgubbarna! Ha det skönt i värmen.

Anonym sa...

Vilken lycka för Plutten att få husera i en så fin liten stuga. Kram Sofia