tisdag 6 juli 2010

Pluttens hus

Välkommen in i Pluttens egna lilla hus! Den fanns redan på tomten när vi flyttade in - en gedigen lekstuga, men i behov av en rejäl uppfräschning. Under juni månad har lekstugan fått stort fokus här hemma. Farfar har lagt om taket som hade börjat ruttna under takpannorna, och han har även målat innerväggarna och golvet. Pärlsponten och väggarna blev vita och golvet fick den gråa färgen som blev över från keramikverkstaden.

Ett överblivet gammalt Lackbord från Ikea som matbord

Och nu äntligen har all färgen torkat så att vi kunde börja inreda lekstugan. Jag har haft en vision ganska länge kring vilka färger lekstugan ska gå i och kring lite olika lösningar, och det är så roligt att kunna gå lite bananas när det gäller inredningen! Vi började idag, och den är ju förstås inte färdig, men än så länge har vi fått till både matplats, kök, verkstad och "grovkök". Och allt på ca 3 kvm! Det kan man kalla "compact living" ;-).

Söta pallarna Leksvik från Ikea passar toppenbra

Köket är inte riktigt klart, utan det saknas lite detaljer, lull-lull och helt enkelt någonstans att ha allt porslin. Men det är pågång. Med lite (långsökt) inspiration från Anna :-).
Söt tavla med motiv av Elsa Beskow, inköpt på loppis för 10 kr

Jaa, så spenderade jag och min man denna regniga sommardag. Faktiskt ett väldigt skönt avbrott från de varma, soliga dagarna som helst spenderas på en ö i skärgården, vid stranden eller i skuggan av ett träd i vår trädgård med barnpoolen framplockad. Och det var väldigt uppskattat av Plutten som under eftermiddagen serverade sin mor fat på fat med pasta och köttbullar vid det lilla matbordet i lekstugan.

Vad goa ni är som lämnar så snälla hälsningar, trots sommarvärmen. Jag blir så glad, och får lite dåligt samvete över att jag själv varit så dålig på att skriva hälsningar. Jag skyller på det vackra vädret och att denna härliga tid gör att allt jag vill är att umgås med min underbara familj och njuta av livet utomhus. Och hittills har det funnits utrymme för lite bloggtid också däremellan, men jag prioriterar att hinna njuta av min egen och era bloggar, framför att vara flitig med kommentarerna. Ha en skön sommar!

Kram M

3 kommentarer:

Hem och Harmoni Marie sa...

Åh så fint ni fixat! Och kul för lillplutten att få ett eget hus att leka i.

Ha det gott och tack för dina fina inlägg....kram Marie

Mamma Mimmi sa...

Lyckost Plutten som får en sån underbar liten oas att husera i. Min 1,5-åring kan leka i timme-efter-timme i sitt lilla kök och det är underbart att se hur han härmar allt och maken jag gör i stora köket.

Madame C sa...

Måste vara finfint att vara plutt hos er:)
Ha det gott,
Charlotta