onsdag 16 juni 2010

Projekt med vackra gamla fönster

När vi flyttade in i vår vita vackra villa så stod de här slitna gamla fönstrena i ett hörn i garaget. Min man har åtskilliga gånger försökt kasta dem, men icke! De ska vara kvar, säger jag. Och därefter följer en diskussion (eller diskussion och diskussion, jag håller snarare en liten föreläsning) om hur användbara gamla flagnande fönster med lite spruckna rutor är. "Det finns ju huuur många användningsområden som heeeelst." Trots detta har jag aldrig lyckats bestämma mig för vilket som passar de här godingarna allra bäst. Så då har de fått stå kvar där, i sitt hörn.

Men idag hände det grejer! Mina små tomatplantor av sorten 'Gardeners Delight' (hur härligt låter inte det!) har stått i sina krukor i evigheters evighet, och det var verkligen dags för dem att komma i jorden. Rensa bort lite av våra hallonbuskar, jordförbättra, släpa fram gamla odlingslådor och de underbart vackra fönstrena - och vips har tomaterna fått ett litet växthus! Drömmen är ju förstås ett riktigt växthus, byggt med precis sådär vackra gamla fönster, men tills den drömmen slår in på riktigt (om någonsin) så håller jag tillgodo med det allra enklaste av de alla - vackra slitna gamla fönster mot en husvägg.

Jag märker ju av att det är färre kommentarer och besökare nu på bloggen. Beror det på sommaren, eller att ni är uttråkade av mina inlägg? Det är ju väldigt mycket trädgård just nu i bloggen... Varje år kommer samma tankar om det är för mycket trädgårdsinlägg, men jag är ju helt kär i min trädgård och vill ju såklart dela med mig av det jag tycker är så härligt! Och jag bloggar ju främst för min egen del, men det är ju klart roligare när man delar det mer er :-). Så vad säger ni - är det för mycket trädgård, eller är det helt enkelt annat som lockar i och med att det är sommar, lov och semestrar pågång?

Kram M

[Uppdatering: Oj, inte visste jag att jag hade sådan "prestationsångest" ;-).]

17 kommentarer:

Maria sa...

Du har absolut inte för mycket trädgårds tema i din blogg tycker jag.
Din blogg är ett måste att följa vid varje nytt inlägg :)

Ha en bra dag! Kram Maria

Designe sa...

Så vackra fönster!:) Jo, ang. vårtorna...usch va äckligt det låter :)..på min keramik i alla fall berodde enligt min keramiklärare på att det var nåt fel på glasyren sa hon..det började med att den matta vita glasyren inte smälte..(tror hon hade för låg temp)..sen la jag på tjockt med mer glasyr för då skulle det smälta ihop och bli bra men då blev det "vårtor" istället :) Har slutat kursen innan jul och ska skaffa egna grejor så småningom..har du skaffat nåt än? Har ju sett att du oxå har planer! :) Kram

Bergagårdens Lina sa...

Vackra gamla fönster är alltid bra att ha på lager!

Jag tror att det överlag är lite lågsäsong på bloggarna, brukar ju bli lite annat att pyssla med på sommaren!

Susie på Stjärnarve sa...

Det kan väl aldrig bli för mycket trädgård! Tvärtom - det är just det som är problemet; alltså att det är MYCKET trädgård just nu - fast "live"! Man hinner alltså inte med att blogga lika mycket som vanligt!!

Sophia Callmer sa...

Vilken trevlig blogg du har! Gamla fönster är bra att ha och din "drivbänk" är ju jättebra i brist på ett växthus, jag har ett plastväxthus, stomme av trä och växthusplast med trälister, inte speciellt snyggt, men praktiskt. Glasväxthus står också på min önskelista, även om det har varit bra med plast medan barnen var små...kram Sophia

Madame C sa...

Nej, nej! MERA trädgård, tack:) Vilken superfin blogg du har och vad glad jag blev för din kommentar hos mig. Personligen kommnenterar jag mer nu, men det beror på att jag är lärare med sommarlov:) Ha det gott,
Charlotta
Cesars trädgård

Hildas Hem sa...

Absolut inte. Jag älskar att läsa om andras trädgårdar!!!

Kram

♥Min Eden♥ sa...

Hej hej!
Jag är alltför sällan hit in till dig. Jag har di under rubriken "T R Ä D G Å R D S - godbitar plockade från inrednings bloggar" och där borde jag kolla oftare :)

Men jag älskar din blogg, och jag är ju glad att du tittade in hos mig ockås :D
Ha det bäst!
/Nina

Ruben sa...

Bakom de fönstren kommer tomaterna att växa utav bara den!!!! Tur att de inte slängdes. Det mesta kan komma till användning, bara man är lite klurig!! ;-)
/Ruben

Maleviks Rosenträdgård sa...

Oj,,,,det där blev ju riktigt bra :)
Håkan

Hem och Harmoni Marie sa...

Åh, så fina fönster! Vilken tur att ni sparade dom... :)

Jag märker samma sak på min blogg, färre besökare under sommaren. Jag älskar att läsa trädgårdsinlägg så fortsätt gärna... Tycker din blogg är en av de bästa!

Kram Marie

Vita rosor och förgätmigej sa...

Jag känner lika dant, men när jag går till mig själv så är inte jag lika aktiv på nätet heller. Tiden räcker inte riktigt till när man helst är ute i sin trädgård och fixar. Kanske ska betraktas som ett sundhetstecken ;0)

Du har sååå vackra bilder och jag är ju smått fanatiskt trädgårdsintresserad så för mig kan det inte bli för mycket trädgårdsinlägg. Det är ju det alla pysslar med nu! Tror de flesta märker en nedgång på sommaren... Hoppas det i alla fall! Jag har det... *haha*

Kramis! / Anna

Marina sa...

Jättefina fönster! Inte får man kasta sådana, aldrig aldrig. Blev ju kanon där för tomaterna.

Det där med kommentarer o besökare tror jag går upp o ner. Jag ser hos mig att jag har en hel del nya besökare men tyvärr blir det längre o längre mellan kommentarerna från vissa, tidigare trogna läsare. Vet itne vad det beror på men jag bloggar om vad JAG vill och de som gillar det får läsa o kommentera om de vill. Blir så klart jätteglad över respons!

En hel del är nog mer ute nu på sommaren och tiden vid datorn blir säkert mindre då. Så är det för mig.

Kram o ha det bra!

mitt gröna hjärta sa...

Om jag kommer ihåg kan jag samla några frön av Pattys Plum och skicka till dig, du får påminna mig längre fram!
ha det gott!
Jenny

Lilla gårdshuset sa...

Så fint det blev med de gamla fönstrena. Fortsätt med trädgårdsinlägg;)! Jag märker också av att det är färre besökare nu när det är finare väder och man är ute mera.

Kramis/Heléne

Hem och Lycka sa...

Du har inte för mycket trädgårdsinlägg men jag märker att det blir färre besökare hos mig också vilket blir likadant varje sommar.

kram Mia

ida sa...

älskar din trädgård! ♥ Sluta inte visa bilder och skriva inlägg om den. Jag är allmänt lite bloggslö just nu, kommenterar sällan andras och skriver sällan i min egen... det hör nog sommaren till. ;)
kram ida