måndag 27 april 2009

Ett vågat experiment

Vi har visst inget bättre för oss än att pyssla i trädgården när vi är lediga. Även denna helg har ägnats åt trädgårdslandet, och som ni ser så har vi nu plankor runt alla odlingsbäddarna... nåja nästan. Det fattas kortsidor hos jordgubbarna, men det är på gång.

Jag tror att en av mina bästa trädgårdsredskap är den röda lilla dynan med vita hjärtan som min svärmor har sytt för ungefär hundra år sedan av vaxdukstyg. Den är perfekt att bära med sig när man ska stå på knäna och rensa ogräs. Och den lilla uppsamlingskorgen (vad kallas den egentligen?) är ju inte direkt ett designfynd med sin grälla rosa färg, men på något sätt tycker jag den är lite charmig. Jag gillar när man använder gamla grejer som redan finns.
Och äntligen kommer jag till det allra viktigaste... mitt experiment! Förutom att jag sådde lite av varje under helgen så valde jag igår ut en Muskatellsalvia (se bilden ovan) som såg kraftig ut, samt en luktärt/rosenvial (jag var så osmart att jag slängde ner fröerna i samma påse, därför vet jag nu inte vilken det är) som jag planterade ut i vårt nya land! Ska bli så spännande att se om den tar sig, blir hängig och ynklig, eller om den kanske dör. Ett experiment för att se hur länge jag måste avhärda mitt frösådda gäng. Innan jag åker till jobbet ska jag ta mig en liten titt. Jag håller er uppdaterade. Håll tummarna!

4 kommentarer:

Under en vind sa...

Vilken flit det är i er trädgård!! Här latas det mest i solstolen...fniss...

Ha det gott, kram!

anne sa...

Hej!
Vilka inspirerande bilder ifrån er trädgård - det är väl för härligt med vår!

Hemma hos oss grävs och donas det också i trädgården för fulla muggar, men jag är så otålig! vill att det ska bli klart på en gång, tycker inte om uppgrävd jord som bara liger i väntan på nästa steg =)

Ska bli kul att se vad det blir av ditt experiment!

Kram Anne

Marina sa...

Ni är ju hur flitiga som helst! Jag måste också börja sätta ut lite plantor för att vänja sig nu. Brukar vara ganska brysk mot dem och ibland åker dom bara ut helt enkelt så får det gå som det går. Kram!

chokladblomma sa...

Här händer det grejer! Spännande! Och inspirerande! Till helgen, då.... ska här förberedas för odlingsbäddar!!
Ha det gott!
Kram