onsdag 23 juni 2010

Nu nalkas det...

Nu blommar mina underbart lättskötta och tacksamma nävor under äppelträdet

...midsommar! En härlig ursäkt att göra det lite extra festligt. Vi kör knytis och jag är helt sillgalen, så det blir min grej. I julas provade jag en vitlökssill och senapssill och efter lite justerande av recepten så blev de rätt goda, för de var ganska smakrika, om man säger så. Nu till midsommar blir det lite annat. Förutom den vanliga köpematjessillen tänkte jag prova på en gräslöks- och citronsill, dill- och pepparrotssill och en flädersill. Det låter väl fräscht, somrigt och gott! Om de blir så smarriga som de låter kommer recepten efter helgen. Dessutom blir det en matjessilltårta, min rabarberchutney ska få invigas, och friska Mojitos ska blandas som fördrink. Mums!

Se så vackert nävorna bäddar in fågelbadet!

På dagen blir det traditionell dans runt stången, och efter att ha sett sista avsnittet av Trädgårdsfredag så undrar jag om jag inte ska knåpa ihop en och annan krans dagen till ära. Fast finare än Pernillas förstås ;-). Vi får se om inspiration (och tid) infinner sig. Hur ska ni fira er midsommar? Några bra recept på lut som ni vill dela med er av?

Jag visste väl att ni skulle älska pionen som jag! Den doftar också underbart, så jag rekommenderar den verkligen. Nu ska jag göra iordning mig för amning och sedan akupunktur hos sjukgymnasten. Kanske att det kan hjälpa lite som smärtlindring.

Kram M

9 kommentarer:

Smultronbo sa...

Nävor är så fina och som du säger lättskötta och tacksamma. Har precis fått en planta med samma blå blommor som du har. I helgen ska jag försöka hitta det perfekta stället att plantera dom.

Jag vill gärna tipsa om en fantastisk lax och löjromstårta som jag alltid gör till midsommar. Du hittar receptet på smultronbo :-)

Jag önskar dig en riktigt härlig midsommar

Kram Camilla

Emmas utsikt sa...

Så fina blommor.
Hoppas du snart mår bättre så inte fogarna knakar i midsommar. :)

kram

Madame C sa...

Det låter som ni ska ha en härlig midsommar! Den där flädersillen vill jag gärna ha recept på om den blir god! Trädgårdsfredag får det bli på måndag om jag känner mina midsommarvänner rätt:)
Ha det gott,
Charlotta

Marina sa...

Midsommar firar vi i år delvis hemma och delvis hos dotterns pojkväns föräldrar som har stuga vid havet. Den familj vi brukar fira med är bjudna på kalas i år nämligen.

Den där nävan har jag också och den är så tacksam.

Kram!

Livet på Vestergård sa...

Så fina dina nävor är!
Vilken härlig midsommarmat.Vi är faktiskt bortbjudna på mat på midsommarafton.Jag hoppas på lite sill ;0)

Lina sa...

Hej!
Önskar dig en glad midsommar! =)

Kram, Lina

Fröken Fräken sa...

Törs man säga att varken jag eller herr Fräken gillar sill?.. Här kör vi med smörgåstårta, det har blivit lite av tradition. Ska bli härligt att för en gångs skull få äta den i sommarvärme.. det har ju varit mer hutterläge tidigare år.

(just nu händer det inget på rensarfronten. jag skyller på semesterkoma! ;-D )

ida sa...

Fina nävor!
Låter som en sillig och bra midsommar. :) Vi hade också knytis, traditonsenligt med sill, fäskpotatis och jordgubbar. Barnbus och vuxenprat, fotboll och grillning till sent in i natten. Mysigt! :)

Under en vind sa...

Härliga sommarbilder!!!

Hoppas att ni fick den härliga midsommar som du beskrev innan! Solen har ju varit ett härligt sällskap de sista dagarna!

Kramar!