söndag 20 juni 2010

En slapp sommardag

Min lilla "utekorg" där jag får plats med allt viktigt såsom min frösamling, inrednings- och trädgårdstidningar, solglasögon, kamera, sax att klippa kryddor med och annat smått och gott som jag måste ha med mig när jag sitter i trädgården och njuter

Eftersom jag fortfarande är sjukskriven pga av foglossningssviterna, och min man då är föräldraledig med Lillasyster, 4 månader, så har vi ju ganska mycket tid tillsammans, hela familjen. Plutten 2,5 år, går på förskolan 15 timmar i veckan och resterande tid är vi tillsammans allihopa. Mysigt. Speciellt mysigt nu, eftersom det nalkas sommar, värme och sol.

Äntligen har vi inhandlat mer täckbark till köksträdgårdens gångar!

En stor del av våra dagar tillsammans spenderar vi i vår trädgård, som börjar ta bra form på sina kanter. Härligt, mysigt avslappnat. Vi njuter här - jag på mitt sätt, pappa P på sitt sätt, Plutten på sitt sätt och Lillasyster på sitt. För mig är den största njutningen att varva trädgårdspåtande med en liten paus i vår sköna utemöbel samtidigt som Plutten hjälper till eller kanske har släpat fram den lilla barnpoolen som vi fyllt med vatten. Kanske kvällen avslutas med lite spontan grillning då mormor eller farmor och farfar har tittat förbi?

Titta! En liten squash på nya plantan!

Jag tycker verkligen om känslan när man samlas flera stycken i trädgården och alla bara minglar och pysslar tillsammans. Farfar och farmor pysslar med Pluttens tak på lekstugan, jag kanske sitter och ammar, Plutten hjälper farfar, mormor hjälper mig och drar lite ogräs och gräver ner någon planta och P dukar fram middagen. Liv och rörelse på ett skönt avslappnat vis. Och ikväll blir nog en sådan kväll - då är det nämligen familjegrill hemma hos oss med både farmor, farfar, mormor och gammelmormor. Härligt och smarrigt!

Äntligen börjar det ge resultat - P börjar bli omvänd! Igårkväll när vi satt och pratade lite om morgondagen, helt slut efter Lillasysters skrikperiod innan hon somnade vid 24-tiden, så talade vi om att vi idag borde göra något som Plutten tycker är roligt. "Rensa gångarna i trädgårdslandet!" utbrast P spontant. Jag höll på att skratta ihjäl mig - dels eftersom P aldrig tidigare visat sådant intresse för trädgården, men nu när det börjar bli fint så har hans intresse verkligen väckts, men framförallt eftersom det kanske inte är det som jag spontant tänker är något som är roligt för Plutten, 2,5 år, på det sättet. Visst kan han tycka det är kul - men det kanske inte är det som kommer spontant om han får välja ;-).

Ha en skön söndag! Här är det sol, lite blåsigt, men ändå skönt.

Kram M

7 kommentarer:

Hem och Harmoni Marie sa...

Vad mysigt att ni kan vara hemma tillsammans (dock hoppas jag så klart att du mår bättre snart).
Vi spenderar också mycket tid i trädgården, mest jag dock. Trädgårdsintresset har inte smittat av sig så mycket än, men är betydligt mer än när vi flyttade in för 7 år sen.... :)

Ha en mysig grillkväll! Kram Marie

Marina sa...

Tid tillsammans är så värdefullt tycker jag också.
Att alla fyra är hemma blir ju mer o mer ovanligt med tanke på att vi har tonåringar nu och inte småbarn. Men när vi är alla är det mysigt.

Här har vi ignen sol idag, tyvärr. Kram!

Fröken Fräken sa...

Roligt att kunna var hemma och umgås, även om det för din del kunde vara under bättre omständigheter! Men man får helt enkelt försöka göra det bästa; rensa gångar eller läsa inredningstidningar. Här är det tyvärr regn och åter regn så jag rensar och rensar!

Lina sa...

Hej!
Oh, va mysigt de låter med mycket tid tillsammans...vi får njuta av helgerna när vi är lediga alla 3 och kvällarna på vekorna förstås, men då är de ju läggdags för Lilla E vid 19...men lite hinns ju med. Längtar till semestern när vi kan njuta av lediga och latar dagar alla 3 på en gång! =)

Log när jag läste om din lupinlängtan! Jag är likadan! Gick loss på en parkering i Gällstad förra året och hade med en jätte bukett hem. Har försökt att så här hemma, men de tog sig inte konstigt nog...Får försöka igen!

Må så gott & ha en fortsatt bra vecka! Kram, Lina

Systrarna Hjertén sa...

Fixardagar i trädgården med familjen är ju jättehärligt!
Passa på och njut medan barnen vill vara med... snart vill de bara leka med kompisar! ;D

Mvh
Frida

Marie sa...

Hej!
Har nyligen hittat till din blogg och jag måste säga att du skriver underbara inlägg med härliga bilder från ditt hem och din trädgård! Bra tips att göra sig en mysig utekorg. Ni har verkligen gjort er en fin köksträdgård, hoppas att det blir bra skörd! Själv har jag idag inhandlat lite nya kryddor som jag ska plantera i en pallkrage.
Hoppas att lupinerna tar sig. Jag har också försökt gräva upp från ett dike, men de klarade sig tyvärr inte. I år har jag därför köpt mig en perenn, allt för att göra det lite lättare. Tycker nämligen också att lupiner är så vackra!!!
På återseende!
Marie

Anonym sa...

Tråkigt att du fortfarande har sånt besvär med fogarna. Men härligt att ni får vara tillsammans och njuta av sommaren. Vi börjar vårt sommarlov nu på onsdag. Underbart!!!!! Kram Sofia