fredag 18 juni 2010

Ssssch...

Säg nu ingenting till någon, men jag har syndat... Länge har jag suktat efter lupiner, och det sticker alltid till lite i hjärtat när någon uttalar sig om dem som de vore ogräs. Visst sprider de sig bra, men det är ju bara tacksamt när det gäller en sådan söt blomma som Lupinen. Vi är säkert många lupinlösa som trånat efter dem när man kör förbi stora lupinhav vid vägkanterna.


Och idag slog jag till! Eller egentligen var det snarare så att jag övertalade min smått generade man att krypa ner i diket vid vägkanten för att försiktigt försöka smårycka upp en liten planta för inplantering i min trädgård. Den ser ju lite hängig ut, men vi ger det en chans! Nu sitter jag här med lite dåligt samvete för att jag "tjuvade" den fina lupinen, men jag försöker försvara det med att jag älskar min lupin och att det ju vara flera hundra som växte där i dikeskanten. Och jag tog ju bara två... Jag lovar - jag ska ta mycket väl hand om den.

Nu regnar det här - bra för nyplanterade lupinen, men trist för oss andra. Hoppas det klarnar upp till imorgon då det är dags för auktion igen i lilla staden. Bästa lördagsnöjet! Ha en skön helg!

Kram M

9 kommentarer:

Marina sa...

Jag tycker också att lupiner är söta men har inga inne i rabatten längre. Har satt dem på gränsen kmot åkern och där gjör de sig bra.
Inte kan det vara någon fara att du "lånade" två. SÅ får man göra bestämmer vi nu.

Kram!

Milla sa...

Haha inte ska du ha dåligt samvete för att sno en lupin :=) Jag har njutit senaste tiden av alla lupinhav på min 9 mils färd på E20till arbetsplatsen i Södertälje. På vissa ställen finns enorma hav av lila och rosa och en del vita. Det är SÅ vackert!! När jag var liten och bodde på landet hade vi ett "lupinställe" där vi plockade massor. Min mormor försökte fröså hemma hos oss men det blev aldrig några lupiner där hon ville ha dem...
Hoppas din tar sig!!
Kram * Milla**

Madame C sa...

Fniss, kan riktigt se er. Så där gör vi också, hela tiden;) Stjäl du på, det är ju inte precis så att det inte kommer hundratals nya nästa år!
Angående din fråga hos mig, jodå, jag låter en liten ranka av Blomman för dagen klänga sig upp längs tomatplantan! Vi se om det lyckas i år - jag rapporterar i så fall:)
Ha det gott och tack för alla gulliga kommentarer - jag blir så glad:)
Charlotta

kaos i ett vitt hus sa...

jag lovar att inget säga!! ;)
själv är jag ingen jättestor lupinälskare jag är mer fascinerad av hundkex och aklejor som ju oxå är en sorts "ogräs" för vissa ;)
tack för att du tyckte till om min design! precis som du skrev så gillade inte jag heller det nya typsnittet. riktigt trist! trodde inte det gick att ändra men efter lite trixande har jag (teknikern ;) ) lyckats fixa till en som känns lite mer i tiden. vad tycker du nu? känns som den inte kommer vara så länge, till hösten vill jag nog inte ha en pastellfärgad blogg ;)
trevlig helg!
kram, ninna

Mamma Mimmi sa...

Ha, ha - det där med lupintjyvandet känner jag igen. Tyvärr lyckades jag aldrig med något bestående, så i år kröp jag till korset och odlade frö som kommer att blomma först nästa år. I mellantiden skördar jag lupiner ogenerat i vägkanten och sätter i vas. Lycka till!

VinterhagenJohanna sa...

Är helt ok att gräva upp lupiner i diket för de sprider sig ju som ogräs. Har själv två plantor som blommar för första gången och som jag hoppas ska sprida sig i diket runt min trädgård, en underbar blomma!!
Jag missar auktionen för jag ska på dop idag och det känns lite jobbigt då jag är väldigt sugen på att fynda lite! Men dopet blir också mysigt och har jag tur hinner jag ner en sväng på slutet, auktion är verkligen bästa lördagsnöjet! Ser fram emot onsdagsauktionerna i juli!! Ha en underbar dag!
Kram

Sophia Callmer sa...

Lupinerna överlever garanterat ditt tjuveri, hoppas din lupin blir till många. Här är de riktigt många och alltihop började med några frön min son sådde som liten! ha en skön helg/Sophia

Hem och Harmoni Marie sa...

Åh, en till som älskar lupiner!
Jag var i dikeskanten förra helgen och försökte gräva upp en, men jag hade bara en liten planteringsspade och den orkade inte med. Men jag tänkte smyga iväg med en större spade och gräva när det blivit lite skymning :)

Kram Marie

ida sa...

älskar lupiner. det vill jag också ha i den kommande trädgården...
jag tjuvade själv lite gräs (tro det eller ej) iförrgår. Man skäms lite, men det känns samtidigt praktiskt och som att ingen kommit till skada, verken av din eller min stöld. Jag tvingade också med mig min sambo. ;)
Kram Ida