lördag 5 december 2009

Kyss under misteln, även detta år...

För ungefär ett år sedan hade jag turen att vinna den här vackra misteln i en utlottning hos Sussie med bloggen Granne med Selma. Då hamnade den mellan köket och matdelen.
Det var oerhört lätt att förälska sig i zinkmisteln, som nu tillhör ett av mina favoritpynt. I år har den fått ett nytt vackert, lagom juligt och vackert band från Maileg och hänger istället i fina hallen. Jag tycker den gör sig bättre där - dels är det ju helt enkelt alltid en fullträff med zink mot vit pärlspont, men dessutom känns det som ett trevligt sätt att välkomnas in i vårt varma hus.
Men hur ska jag få upp julstämningen i det här regniga decembervädret? Det blir nog dags att köra igång favoritjulskivan med Nat King Cole. Jag bara älskar The Christmas Song, jag tycker nog att det är den perfekta jullåten... allt känns så avslappnat, harmoniskt och mysigt när jag hör den. Vilken är er favoritjullåt/julskiva? Känner att jag behöver lite variation för att inte familjen ska bli tokig på att höra samma skiva om och om igen här hemma ;-). Och nu när vi redan är inne på ämnet jul - vilket är ert absoluta favoritjulgodis, som ni bara måste göra varje år?

Kram M

11 kommentarer:

Johanna sa...

Favvo skivan/skivorna är Peter Jöbacks julskivor. Underbar röst och vackra låtar. Men jag får lyssna i ensamhet då maken anser det vara tortyr att lyssna på den sortens musik... Är det inte jul på cd så lyssnar jag på Sr:s webbradio kanaler Bjällerklang och Klassikt jul!
Perfekt när man sitter vid datorn o bloggar!
Mvh Johanna

Hem och Harmoni Marie sa...

Hm, svårt med favorit julskivan... men julgodiset var lättare att svara på. Det är utan tvekan Leilas Rocky Road... mums!

Ha en fin adventshelg, kram Marie

Emmas utsikt sa...

Julgodis? Knäck och chokladkola! NAM!!

God natt,
Emma

Beas barnslikheter sa...

Jag önskar verkligen att jag hade haft en likadan liten mistel.

Min favoritsång är absolut "O Helga natt" och då helst med Jussi, men den vi skrattande lyssnar till här hemma, som tradition i det hetsiga julstädandet några dagar före jul, är Lars Vegas Trios "Lars Christmas" :-D

Sedan älskar jag Mariah Carey "All I want for Christmas" och "When the bells are ringing out for Christmas day". :-)

Under en vind sa...

Den är verkligen fin!

Har faktiskt inget favoritgodis som måste göras till jul, men after eight får gärna köpas hem!

Ha det gott, kramar!

JULBLOGGEN sa...

Hihi, jaa de burkarna passar perfekt till det. Man binder ett rött band om så blir det jättefint!

Villa Solberga sa...

Hej

hittade hit och kikade runt lite, fint ni har det och grattis till kommande underverket!

Ps. ett litet tips, gå in på Youtube och sök på Celine Dion - Oh holy night. det klippet där hon har mörkgrå klänning med bara axlar =) vilken röst, vilka toner!

/Jenny

Marina sa...

Kan inte välja, vare sig musik eller godis. Gillar knäcka mycket men vill inte var utan det andra vi brukar göra heller. Jill Johnson göra jullåtarna bra men det finns många fler. Kram!

milla-andante sa...

Här blir det Mozartkulor varje år... och pussar utan mistel... men dat hade varit fint att ha en sån!
Kram

Helene sa...

Hej!
Tack för den fina kommentaren på min blogg! Då hittade jag till din fina blogg också. Kul!
Kram, Helene

Loppisliv sa...

Godmorgon! Söt mistel som välkomnar, och zink och vitt ihop är så fint. Julmusik ja, jag har en Absolut Christmas cd med 2 skivor blandad komplott som jag spelar avigt och rätt nu under jultiderna :-) Ta det lugnt nu med foglossningen, bra att du har släppt på förväntningarna så du kan vila ut riktigt ordentligt, som sagt, det blir ju jul ändå. Ha det gott. Stor kram Paula