tisdag 9 december 2008

Vacker gåva

Hur lycklig blev inte jag då jag upptäckte ett fint inslaget paket i brevlådan igår. Det var vinsten från Sussie med populära bloggen Granne med Selma - en jättefin mistel i zink! Den fick sin plats direkt - på bjälken mellan köket och matdelen. Där får vi nu stanna och pussas varje gång vi går förbi. Och det är ju hur mysigt som helst, eller hur ; )!

Som jag skrev tidigare är det full rulle just nu. Jag är inne i en liten "kris" där jag försöker finna min väg i att vara heltidsarbetande småbarnsmamma. Känslan av att vara otillräcklig är fullständig och med anledning av det så blir bloggen det som får stå tillbaka först och främst. Jag vet inte riktigt hur jag ska hinna med livet och framförallt att vara den mamma jag vill till Plutten... Men det är väl den känslan man har när man arbetar heltid gissar jag... det blir ju inte många timmar tillsammans på kvällarna. Huvudsaken är kanske att det blir riktig kvalitetstid när jag väl är hemma? Ja ni ser - det är detta jag har bry med just nu. När saker och ting lugnar ner sig och jag känner att tiden infinner sig så hoppas jag att bloggandet kommer igång i samma utsträckning som innan. Tills dess hoppas jag att ni står ut med lite mer sporadiska inlägg. Oj det här blev lite längre än jag hade tänkt mig, hoppas ni står ut med det också ; ).

♥ Kram M ♥

18 kommentarer:

Under en vind sa...

Grattis till den fina vinsten du fick!!! Det är ju inte så dumt med presenter som uppmanar att pussas mera:)

Känn ingen press med bloggen! Den är ju faktiskt bara en liten del av det verkliga livet vi lever! Jag har också varit slö med inlägg och kommentarer under hösten, kika in hos mig får du veta varför!

Ha en go dag! Kramar!

Granne med Selma sa...

Åh! Misteln passar jättebra där på bjälken:-) Och jag ångrar SÅ att jag inte köpte mig en egen när jag besökte Änglarum. Har förstått att de snabbt tog slut och att det är svårt att få tag i några nu...

Hoppas din vecka blir fin och att du gör alla de saker du skrivit som inspirerande i höger av bloggen. Skulle kunna kopiera din lista rakt av:-)
Kram Sussie

Marina sa...

Så där känner nog de flesta föräldrar av och till. Finns det inte möjlighet för dig att jobba mindre, gå ner i tid alltså? Att jobba heltid med små barn känns nog som mer än mna klarar av för de flesta.

Nettan sa...

De flesta av oss som har barn, känner precis som du att tiden inte räcker till, man är ju inte mer än människa.
Så du gör bara det som känns bäst helt enkelt, bloggen finns ju kvar ;0).

Så fin " mistel " du fått, förstår om det pussas hej vilt hos dig.

Kram Nettan

Rosenvit sa...

Grattis till misteln! Viktigt att komma ihåg att pussas när man är stressad småbarnsförälder.
Sporadiska inlägg är bättre än inga. Ta det med ro och gör det som är viktigt för dig och din familj.

Hälsningar
Anna

Bergagårdens Lina sa...

Vilken fin vinst!! Grattis!

Blogga bara när du känner att du vill och har tid! Att jobba heltid är ju knappt nåt man har tid med fast man inte har några barn, så att göra det med småbarn låter som en knepig ekvation...jag hoppas att du hittar något sätt att kompromissa så att balansen trots allt blir så bra som möjligt!

Ha det bra och pussa på!

Fyra årstider ♥ My Lovely Christmas Home sa...

Visst är det svårt, bloggandet är så kul, men tar så mycket tid. Jag har dåligt samvete både mot bloggen och barnen...puh.
Kram Lotta

Barn och Inredning.. det är livet sa...

Hej!!!

Grattis till vinsten:)

Jag vet precis hur du känner...
När jag började jobba efter min mammaledighet,började jag direkt heltid med tre barn.
Det var grymmt...det känndes som man inte träffade barnen alls,man skanade de såå himmla mycket. Barnen var ledsna...uch det var en jobbig period,men nu har man vant sig och fått rutin på det.
Det tar bara lite tid,innan det blir en vardag.
Men vissa dagar...känns fortfarande jobbiga...

Ha det såå gott
Mvh MAlin

Kerstin sa...

Grattis till den fina vinsten!

När jag fått mina barn och det var dags att börja jobba, gick jag också tillbaka till heltid. Det funkade (inte) i ett halvår, sen var allt så hemskt och tråkigt och alldeles, alldeles fruktansvärt! Någon annan, som fick betalt för det, fick träffa mina barn hela dagarna, medan jag jobbade..? Jag har turen att vara i vårdbranschen, så jag hade möjlighet att gå ned i tid och istället börja jobba natt. Nu jobbar jag två nätter i veckan, sover 8-16 första dagen, 8-13 andra dagen, den övriga tiden finns jag tillgänglig för mina barn. Det är en underbar gåva!

Har du inte möjlighet att kunna gå ned i tid, eller jobba natt..? (Vet inte vad du jobbar med) Även om det inte är så bra för karriären tror jag att det är värt det i längden...

Må så gott iallafall och återigen, grattis till vinsten!

Kramar Kerstin

Anonym sa...

Du har en helt fantastisk och inspirerande blogg! Men det går ju inte före att vara mamma. Hoppas du hittar en bra balans som du känner att du trivs med! Och som småbarnsförälder räcker man aldrig till, så är det bara. Man önskar alltid man kan göra mer. Jag har försökt tänka att bara mina barn vet att jag älskar dem och finns där och man träffas och pratar varje dag så får man acceptera att man inte har så många timmar på dygnet som man skulle önksa.
Lycka till! Det är inte det lättaste.
Kram

Graadskan sa...

Grattis till den fina vinsten! Superfin!

Det är klart att vi står ut med dig, både att du inte är här lika ofta och att du skriver långt när du väl skriver!! Gör det som känns bra för dig, inget blir bättre när man stressar för att vara alla till lags!

Ha det gott! Kram Camilla

Maria renoverar 1920-talshus sa...

Hej!
Grattis till vinsten!
Ja, ibland blir det brar FÖR mcyket. Ta det lugnt och njut av julen.
kram MARIA

Miss Muffin sa...

Jag tycker att du låter som en väldigt bra förälder. Det viktigaste är nog att det blir bra och engagerad tid med barnen tror jag. Fint med misteln. Bra med massa kärlek!

Lilla huset på prärien sa...

Det är väl klart att man har överseende med det! Vilket pussel det är att få det att gå ihop som småbarnsförälder. Jag önskar dig all lycka och myspys med dina små barn!

Kram Jenny

Från A till O med Jenny sa...

Missa inte min tävling
kram jenny

Marie//Tekla Maräng sa...

Ja, ibland måste man bromsa upp lite i sin vardag.
Ha det gott Marie

Anonym sa...

Nemen tackar! :) Åh vad fint det blev med din vinst, grattis får man ju säga! Hoppas du har en bra helg nu! Kram Benita

Bella sa...

Grattis till den fina vinsten! Passade jättebra in hos dig...och pussar kan man ju inte få för många av...
Låt bloggen få ta den tid som blir över...så är det nog hos de flesta...livet måste fungera...mina är ju tonåringar och ibland har de inte lust med oss föräldrar överhuvudtaget... men jag har insett att just i tonåren är det verkligen upp och ner i livet och då måste man verkligen finnas där och plocka upp bitarna...tillräcklig har jag inte känt mig de senaste 18 åren...men jag gör mitt allra bästa! Få ihop tid för familjen, arbete och alla måsten går inte ihop...det hela är en ekvation som går dåligt att lösa...
Jag skickar energi och några extra timmar till helgen till dig!
Kram,
Bella