tisdag 8 december 2009

Att hålla fokus

På vår trappa upp till vårt lilla "loft" har jag i ett vackert vitt band hängt upp den fina julstrumpan från Lisbeth Dahl som jag köpte för två år sedan. Vi får väl se om sonen har sådan tur att tomten bjuder på ett litet paket lagom till julafton... Nu närmar ju sig julen som är en av mina favorithögtider. Det kliar i fingrarna efter allt jag vill göra - plocka mossa i skogen, göra vackra arrangemang av växter och ljus, julhandla och slå in paket, baka julgodis osv, osv. Nu kan jag ju inte det, och jag kan ibland ha svårt att sätta stopp för förväntningarna som lätt blir till krav. Men vi kämpar. Försöker att hitta en lagom balans. Det är inte alltid så lätt att hålla fokus när livet är tufft, och situationen med min foglossning och sjukskrivning har gett många ringar på vattnet som inte alltid är lätta att tolka på ett positivt vis.
Jag hejjar på min underbara man som jobbar stenhårt för att få hushållet, livet och arbete att gå ihop. Och snart går det mot ljusare tider - både bokstavligt talat och på det vis att det med stormsteg närmar sig dagen F (som i förlossning såklart). Förväntningar! Tills dess får vi helt enkelt backa lite i våra förväntningar/krav kring julen och njuta av det som är gjort, och det som är viktigt just nu. Och det som är viktigt är ju att ha tid tillsammans för varandra som familj. Kvalitetstid ♥.

Kram M

5 kommentarer:

Jenny sa...

Ja,dagen D börjar ju närma sig. Vi har fått 24 feb som datum. Jag kan ju dock inte se fram emot någon tidig igångsättning- tyvärr. Mår faktiskt väldigt bra hittills. Slapp jag bara den här hostan så skulle jag vara nöjd. Förra gången med N så vart jag sjukskriven dom sista två månaderna pga jobbet men nu har jag ju ett kontorsjobb så jag kan klara mig.=) Ta hand om dig. Kram Jenny

Marina sa...

Hoppas ni kan få en jul att njuta av tillsammans utan alltför mycket ont och oro.

Kram!

Verra sa...

Hej! =)
Vilken jättemysig blogg du har!
Min lilla Bella blev 2 år i september, så hon är väl inte heller bästa kocken ;-) Blir lite kladd och spill här och där. Men hon tycker det är kul att hjälpa till. *ler*
Kram Verra

nea i det gula huset sa...

Fin fin strumpa det där! :)
Tror säkert att det kommer ligga en liten paket där på julafton!

Kan tänka mig att det är superjobbigt att ha foglossning. Har haft turen att slippa så det är svårt att sätta sig in i exakt HUR jobbigt det är!
Hoppas att det lättar lite för dig!

Kram Nea

alegni sa...

hej och tack för kommentaren du lämnade inne hos mig.
vilken skön stämning du har här på din blogg. lycka till med det du har framför dig och ha en fortsatt trevlig advenstid.
kram
ingela