torsdag 10 februari 2011

Första sådderna!

Äntligen, äntligen har jag tagit mig tid att stoppa fingrarna i såjordspåsen från Emmaljunga! Jätteverbenan ligger i kylskåpet och i fönstret vid datorn står vit Löjtnantshjärta, Kronärtskockan, Ängsnäva och chilin 'Jamaican Bell' - både fröer som jag har köpt från Impecta samt lite bytesfröer alltså. (För övrigt tänkte jag se om det var någon annan som var sugen på lite fröbyte framöver, jag lägger ut en lista när jag har tid.) Det känns underbart att vara igång!

Jag har ju en gedigen lista på allt jag vill så i år och redan ångrar jag att jag inte beställde vissa fröer... Men var skulle de få plats? Hur fungerar det för er - har ni en klar plan för era sådder/trädgården som ni följer till punkt och pricka, eller faller ni, liksom jag, för frestelsen ibland [läs: ofta] när ni beställer era fröer?

5 kommentarer:

kaos i ett vitt hus sa...

en plan?? vad menar du??
nä, skämt åsido.. har haft så många planer som spruckit så nu går jag bara på känsla och improviserar ;)
kram, ninna

Hildas hem - Sofia sa...

Pj har du redan sått. Nu blev jag stressad. har inte ens inhandlat årets fröer ännu. Men jag har tänkt på det många gånger men inte hunnit med det. Det borde ju vara dags nu. Jag improviserar alltid när jag står där i fröhyllan och väljer. Vissa saker som morötter och sallad är ju självskrivet men jag tycker alltid att det rä kul att experimentera :)

Ha en fin kväll!
Kram Sofia

Marina sa...

Vilka spännande fröer du dragit i gång med.
Jag har sått några och de är alla sådana som står ute i LUgnet nu. De vill ha det lite kallt ett tag nämligen. Sånt som ska stå inne tror jag att jag börjar så i v 8 då jag har lov. Brukar börja med att ha sådderna på badrumsgolvet för att golvvärmen där sätter bra fart på fröerna. Sen får de stå i verandan där det är ljust och svalt. Nästa steg är att flytta ut dem i Lugnet men i verandan har jag ju lite mer nära koll liksom.

Jag köper frö från Impecta och Rara växter. Fick mina beställningar i mitten av januari.

Någon exakt plan för blommorna jag sår har jag inte riktigt. Grönsakerna hamnar så klart i trädgårdslandet.

Kram o lycka till med sådderna!

Unknown sa...

Nä,nä, nä... här sker allt impulsivt och oplanerat! Försöker, försöker planera, men det funkar bara sådär;)
Kram!

Lövkojan sa...

Jag har gett upp att försöka vara behärskad och köper nu det jag vill ha :).

Eftersom jag envisas med att så mycket blir det av naturliga skäl utrymmesbrist så sålådorna står överallt och ingenstans. Min man sa därför i år att nu när vi har nytt matsalsbord fick jag va så snäll och köpa en vaxduk under alla sådder :). Där står många lådor framåt våren, nära fönster och med extra belysning :) Lycka till !

Kram Marie-Louise