söndag 2 januari 2011

Nytt år nya tag

Min keramik - små tags i en vit matt skål

Efter en hektiskt jul med mycket nattjobb för mannen, sjukdomar bland oss allihopa, julstress (för första gången faktiskt), vakna nätter och ännu mer sjukdomar så är jag tillbaka på bloggen. Tyvärr känner jag hur stressen hänger kvar, liksom envisa sjukdomar. För att vända detta har jag börjat rensa ut - granen åkte häromdagen och det kändes väldigt befriande. Jätteskönt!

På slutet av året kände jag en enorm bloggpress - framtvingad endast av mig själv. Varför gör jag så mot mig själv? Nä, nya tag där jag inte låter mig hamna här igen. Ut med tröttheten och in med hoppet och längtan mot ljusare tider! Så den gamla bloggen åkte också ut, och in kom en ny layout som känns lite fräschare (vad tycker ni?).

P.S. Tack för alla hälsningar om en god jul och ett gott nytt år - både på bloggen och på mejlen. Det värmde verkligen, speciellt när jag kände mig lite hängig. Stor kram till er!!

7 kommentarer:

Marina sa...

Åh, va kul att höra från dig igen. Jag blir glad av att läsa din inlägg, eller det lät ju konstigt! Inte så att jag blir glad av att läsa om julstress och sjukdomar men jag tycker om att läsa här menar jag.
Med små barn blir det lätt en ond cirkel ibland och i perioder går man lätt ner sig om det kommer många saker på en gång som känns jobbiga, till slut övermäktiga.

Bloggen ska vara en kul grej, en länk okända (oftast) människor emellan för att utbyta erfarenheter, inspiration, recept, idéer, råd mm mm mm, vad man nu vill ta del av eller dela med sig av. Många känner tyvärr stress av sina bloggar emellanåt har jag förstått och det är synd. Vi kvinnor måste bli bättre på att inte tävla mot varandra och inte heller bedöma så mycket utan bemöta mer. Nu låter jag hur klok som helst märker jag och det är inte så att jag är det alla gånger. Bloggen stressar mig inte men jag kan ändå känna stress och ångest över andra saker i livet. Vi får peppa varandra!

Kramar och god fortsättning!

Lantligt i smultronbacken sa...

Ibland har vi våra sämre tider och jag har också haft min. Tyvärr är det svårt att säga ifrån till sig själv och prioritera men det är skönt när man lyckas.

Hoppas ni kryar på er och slipper sjukdomar detta nya år.

Kram Teres

Husprojekt Drömhus sa...

Den nya layouten är jättefin! Hoppas du känner mer inspiration & mindre "tvång" med bloggen, då blir det roligare..men alla har vi våra down perioder & inte alltid lust att blogga.
Men jag måste ju säga att jag uppskattar dina inlägg, men det känns bättre när dom kommer från hjärtat :) Kram & God fortsättning på det nya året! Tiina

Milla sa...

Hoppas nya året får komma med lite mer friskhet och pigghet! Layouten ser fin ut, dock får jag nog ta på mig extra-ögonen för att kunna läsa textstorleken, men det gäller det mesta som ska läsas nuförtiden, bläk!
KRAM Milla

Hem och Harmoni Marie sa...

Det är tyvärr alldeles för lätt att stressa upp sig kring jul.... men rätt inställning (som du har) brukar göra susen :)

Ha det gott och ta't lugnt!
Kram Marie

Madame C sa...

Visst behövs det lite paus ibland. Själv fick jag julkoma;)
Ett riktigt gott nytt trädgårdsår 2011 önskar jag dig!
Charlotta

Grodmamman sa...

Gillade din nya layout och än en gång önskar jag att jag kunde mer om datorer och kunde fixa lite mer med min blogg!:)
Som sagt, blogga ska man göra för att man vill och tycker att det är roligt.
Kram