onsdag 15 december 2010

Jul i fönstret

Jag hade en plan. Och det var att min julblomma i år skulle vara en röd pelargon. Det var optimistiskt. Den blommar inte. Jag fick en liten stickling i somras av en kompis och den har verkligen vuxit sig stor, men ingen knopp så långt ögat når. Man tycker att den borde ställa upp med lite blommor när den får stå i snyggaste krukan från Tina Hellman, men den verkar svårflörtad.
Vid sin sida har den iallafall ett litet trotsigt pepparkakshus. Kanske en pelargon plötsligt känns lite juligare då? Årets pepparkakshus är ett resultat av min nyuppkomna stress. (Vad duktiga ni är förresten på att hantera er stress. Egentligen har jag knäckt nöten - jag behöver mer sömn - men det är ju lite svårt att fixa fram så jag får nog bara gilla läget helt enkelt. Och det brukar ju vara en rejäl stressupplösare, bara att acceptera situationen och ta det därifrån.) Ett köpt pepparkakshus och bara acceptera att Storebror, tre år, tycker att svart/gult och gul/grönt är årets julfärger som huset ska dekoreras med.
Så här ser det nu ut i vårt fönsterparti i njutningsrummet. Tur att vi köpte en klassisk julstjärna att fylla ut fönstret med så att vi inte blir förvirrade om vilken helgdag som komma skall.

Har ni något tips på hur jag kan få en blommande pelargon till jul, eller är det bara att ge upp hoppet?

Kram M

7 kommentarer:

Vita rosor och förgätmigej sa...

Vilket fint och juligt fönster du har! Med röda blommor på pelargonen eller ej ;0). Jag misstänker att pelargonen behöver mer ljus än vad som bjuds just nu så det kan nog bli lite knepigt att locka den till att blomma. Den behöver sin viloperiod precis som vi... Sömnlöshet kan verkligen få en att känna sig stressad men ibland är det bäst att gilla läget. Det blir ju bättre!

Kram/ Anna

Anna-Lena, Drömmar av silver sa...

Vad fint du har i fönstret! Jag har läst någonstans att pelargoner sätter knopp om den får sig en liten köldknäpp. Förvara den svalt ett par dagar, ca 10 +, så kanske det händer ngt...Lycka till!

Kram Anna-Lena

ida sa...

vilket gulligt pepparkakshus! kolla gärna in till mig :)
God julkram!

Anna-Lena, Drömmar av silver sa...

Ville bara kika förbi och önska dig en riktigt God Jul!

Kram Anna-Lena

Marina sa...

Hoppas ni hade an bra julafton.

Kram!

Fröken Fräken sa...

Jag kan verkligen ingenting om pelargoner, och förhoppningsvis kommer mitt tips för sent (dvs den har börjat blomma?) men jag kan kanske gissa att den behöver mer sol?? Mina olivträd deppar för fullt nu, och bladen rasar.. suck..
SJälv har jag annars haft ovanligt med tur med mina amaryllisar. De blommar som galna! Den som bara skulle ha en knopp är nu uppe i sex blommor :-)

Hanna sa...

Hej! Spana gärna in min blogg på http://wordsbyme.se Där hittar du mina senaste shoppingfynd, lite låttips osv.. Ha en trevlig kväll!