tisdag 4 januari 2011

Vårkänslor

En av mina favoriter är kaprifolen - som klänger sig upp för plommonträdets stam och krona över vårt vita plank ut mot gatan.

Man kan ju fråga sig om det är lite i tidigaste laget att få vårkänslor, men mitt svar är helt enkelt - nej. Innan jul damp impectakatalogen ner i brevlådan och just nu sitter jag och bläddrar i den underbart inspirerande boken Nya Trädgårdens rum och jag bara längtar efter att få hugga tag och rensa ogräs. Jag tror era kommentarer gjorde susen - nu är det roligt igen!

P har precis tagit Lillasyster på en promenad i snön för att hämta Storebror på dagis vilket frigör lite tid bara för mig själv. Hur mycket jag än älskar min familj och mina barn så behövs även det - lite tid för att höra mina egna tankar i lugn och ro. Så den här timmen ska jag börja skissa på lite trädgårdsplaner inför sommaren, det är mycket jag skulle vilja göra om och gräva upp, och massor med fina perenner och buskar som jag skulle vilja ha i min trädgård. Samtidigt går jag mer och mer mot att vilja rensa upp. Det är helt enkelt för plottrigt på sina ställen, med alldeles för små rabatter som bidrar till den plottriga känslan. Åh vad roligt det är att planera sin trädgård!

3 kommentarer:

Marina sa...

Just det där plottriga jobbar jag också bort, så gott det går. Vi har en stor rabatt längs uppfarten. Den är ca 20 m lång och mellan 2-4 m bred. I början ahde jag perenner där, en massa massa olika, men på senare år har jag mer och mer försökt flytta bort perennerna för att istället ha buskar och något mindre träd där. Vissa perenner får vara kvar, sådana som är lite rejälare. Lite o lite...

Klart man ska njuta av lite tid för sig själv då och då.

Idag kom mina fröer från Impecta och nu ska jag kolla på dem.

Kram!

Hem och Harmoni Marie sa...

Jag längtar också vansinnigt mycket är vår och sommar. Har stora planer för vår trädgård, bla ska jag plantera två stycken blomsterkaprifol.
:)

Ha det gott, kram Marie

Millan sa...

Åhh jag känner igen mig, det är så mycket jag vill och precis som du få bort det plottriga. Ska bli kul att se hur du tänker och hur det blir.

Ha det gott!
Kram