fredag 26 november 2010

Siffror

Kvällen till igår satt jag med tång och aluminiumtråd framfår tv:n och pysslade ihop adventssiffrorna till Pluttens julkalender. Ett sådant enkelt och roligt pyssel är jag glad att jag unnade mig. För det är faktiskt så - jag behöver unna mig att pyssla. Det ingår liksom inte i vardagsbestyren som måste klaras av, utan det är något jag gör för att det är roligt och om det finns tid över. Lite jag-tid, helt enkelt.

Men det var så roligt att göra att det kliar i fingrarna att knåpa ihop någonting av den sista biten tråd som blev över. Vi får se om det blir någonting. Jag har ju lite annat som står på min vill göra-lista också. Och inte minst pyssel inför adventshelgen som står för dörren.

T.ex:
1. Städa
2. Baka lussekatter
3. Köp glögg
4. Drick glögg och ät lussekatter
5. Packa upp adventsljusstakar och annat mysigt adventspynt
6. Njut av julmarknaden på söndag

Vi får se om jag lyckas beta av min lista, speciellt nummer 4 känns extra viktig. Hur brukar ni förresten piffa till era lussekatter? Vi brukar göra en sats med mandelmassa i som är så goda, men det hade varit roligt med något nytt också. Tips mottages tacksamt. Njut ordentligt av adventshelgen nu kära läsare!

Kram M

4 kommentarer:

Lantligt i smultronbacken sa...

Men vilka fina siffror du har gjort. Så roligt och fina att göra dem själv. Kul!

Jag gör också lussebullar med mandelmassa i + lite annat gott. I år gjorde jag om mitt gamla recept lite och fick ett kanonrecept. Prova, du hittar det hos mig nedan.

http://lantligtismultronbacken.blogspot.com/2010/11/saffransbullar-med-mandelmassa.html

Kram

Marina sa...

Fina siffror!
Här blir det "bara" vanliga lussekatter.
Ser ut som en bra lista det där. Här ska också drickas glögg, den är redan köpt.

Pyssla gillar jag också. En del undrar hur man orkar hålla på med sånt och tycker att det är enklare att köpa färdigt men jag gillar verkligen att göra det själv.


Kram!

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Men gud så fina siffror! Va pysslig du är! :)
Jag brukar göra en sats med släta, runda, små saffransbullar, pensla dem med ägg och strö på strösocker och rivet limeskal. Supergott!
Kram!

Millan sa...

Vad roliga och fina siffror, jag har ett godjul på ståltråd som har varit med ett tag men som är mycket användbart.

Hoppas du får en skön advent!