söndag 28 november 2010

Efterlängtade advent!

Första advent är äntligen här! Första ljuset är tänt och oerhört mycket snö har fallit under natten och faller fortfarande. Det var en kamp att ta sig ut till brevlådan och hämta tidningen imorse, mysigt! Igår bakades det lussekatter och huset fylldes med ljus - härligt!
Idag ska vi ta det lugnt och bara njuta av dagen tillsammans hela familjen. Sätta upp belysning i trädet och ta en promenad på lilla stadens julmarknad. Kanske skottar vi lite snö för att sedan gå in och ta en varm glögg och mysa i värmen inomhus. Sitta i fåtöljen och läsa lite medan barnen leker samtidigt som Nat King Coles The Christmas Album (den bästa julskivan om ni frågar mig)spelar om och om igen . Tända en brasa i kakelugnen kanske. Precis lagom aktiviteter för årets första advent.

Vad gör ni idag?

Kram M

7 kommentarer:

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Låter somen helmysig 1:a advent. :) Jag ska också försöka mysa så mycket som möjligt idag. Bara vara och fånga dagen. :)
Kram!

NerbyKatta sa...

Önskar dig också en mysig 1:a advent!!
Kram Katarina.

Fröken Fräken sa...

Jag donar och myser här med. I mitt fall innebär det att det råder systuga för fullt. Snart ska det bli tre juliga kuddar till. Jag är nog inte så bra på att följa mina egna uppmaningar om att ta det lugnt, för jag har inte ens haft tid för att tända första ljuset än.. jo, men snart, senare ikväll ;-D

Marina sa...

Låter som att ni har det mysigt. Här har vi haft kalas i eftermiddag så nu är jag lite trött men helgen har innehållit mycket lugn och mys i övrigt. En mycket bra helg!

Kram!

Hem och Lycka sa...

Åå vad fint..

kram

Madame C sa...

Vilken härlig första advent ni verkar ha haft:) Här har vi varit på vännernas barndop i kyrkan. Härlig adventstämning och massor med god mat på festen efteråt.
Ha det fortsatt adventsgott,
Charlotta

Hemma hos Klara... sa...

Åhh vad fint du har i fönstret.
Du undrade om "marängmumsen" Svårt att beskriva smaken. Man tror att det ska smaka Mums Mums men det smakar mer maräng. Det går säkert jättebra att ha kokos på men man får nog snabba sig lite då chokladen stelnar ganska snabbt eftersom de stått så kallt innan.

Ha det bra!
Kram Helena