onsdag 17 november 2010

Paketkalender?


Vad härligt det är att få smygstarta såhär med jultankar och idéer! Bloggen är ett perfekt ställe för att göra det, här kan jag frossa ohämmat. Och just nu är jag i valet och kvalet. Min son har ju nyss fyllt tre år, och i år är nog första året som han riktigt kommer att förstå julkonceptet. Frågan är alltså: Julkalender, adventskalender eller ingenting alls? "Ingenting" känns uteslutet, för det är ju roligt både för mig att pyssla ihop en kalender, och roligt för Plutten att öppna kalendern. Men är fyra paket kanske lagom? Det börjar luta mot det, snarare än 24 små, billiga paket som han kanske bara pysslar med en gång för att sedan ligga och samla damm i leksakslådan?

I vilket fall som helst så har jag övriga detaljer klara - dvs utformningen av kalendern. Jag tänker mig vitt och guld och har kommit på hur jag ska anordna upphängningen. Hoppas nu bara det blir lika bra och fint som det ser ut i mitt huvud...

Hur ska ni göra? Blir det någon paketkalender för era barn och blir det i sådanafall 4-paketsvarianten eller den med 24 st?

10 kommentarer:

Grodmamman sa...

Jag har bara haft godiskalender som varit för 24 dagar. Sydde 24 små påsar och ett år fanns det ibland något annat i påsen och inte bara godis. En dag var det t ex en liten pepparkaksform för att vi skulle baka pepparkakor.
Tror att det räcker fullständigt med fyra, typ adventspaket.
Kram

Jessica sa...

Hej,
har hållt på med 24-paketskalender i några år nu, till två barn.... Puh, det blir många små grejor. Som du säger, många av dem ligger bara i en låda sen.
I år har vi bestämt att det blir paket på helgen, då kan man ju istället ge något större, en bok, biobiljett el. liknande.

Blir kul att se vad du knåpat ihop :)

kram
Jessica

Jessica sa...

Hej,
har hållt på med 24-paketskalender i några år nu, till två barn.... Puh, det blir många små grejor. Som du säger, många av dem ligger bara i en låda sen.
I år har vi bestämt att det blir paket på helgen, då kan man ju istället ge något större, en bok, biobiljett el. liknande.

Blir kul att se vad du knåpat ihop :)

kram
Jessica

Lantligt i smultronbacken sa...

När vi får vårat barn så kommer inte jag att kunna hålla mig från en 24 pakets kalender. Vi fick alltid det när vi var små och det blir även här. Jag längtar verkligen efter detta och hoppas det blir till nästa jul.

Däremot insåg min mamma ganska tidigt att det var i längden bättre att kosta på lite dyrare saker i varje paket som vi kunde leka med längre och ville ha istället för en massa billigt rammel. Dyrare blev det men billigare i längden om du förstår vad jag menar.

Kram

Tant Ulrika sa...

Tassar förbi o tipsar dig som redan tävlar/ har tävlat hos mig att jag nu dratt i gång en ny braig en..

http://uj76.blogspot.com/2010/11/tant-lottar-ut-ett-presentkort-vart_17.html

..med chans att vinna ett presentkort värt 500kr från en finfin inredningsbutik! Kika gärna in o delta i den med :)

O ja, mina gossar ska få varsin paketkalender med 24 paket vardera..precis som jag hade/fick då jag var liten :)

Kram

chokladblomma sa...

24. På helgerna så innehåller paketen presenter, på veckorna en dumlekola! Tycker som tur är att det är rätt så kul att tom slå in dumlekolorna!!!
Idag tänkte jag också ta mig ut i skogen för lite mer mossa. Det räckte inte på långa vägar till allt jag ville göra!
Kram

Millan sa...

Under några år när mina barn var små hade vi 24-pakets. Med tre barn i olika åldrar var det nästan hopplöst att hitta nåt bra i varje paket, för jag hade en tanke om att det inte skulle vara godis eller pengar i dom heller.
Senare blev det endast fre, lör och sön och lillejul plus julafton man fick och nu har vi frångått det helt men mest för de är så stora nu, och nu kan jag sakna att skaffa småpaket...

Ha det gott!

Milla sa...

Alltså, jag må vara en motvallskärring, men VARFÖR ha paket i 24 dagar precis före jul? För vems skull, egentligen? Jag skulle hellre vilja ta fokus helt från det här med paket och få saker, borde inte det vara en julaftonsgrej... Öppna luckor borde vara lagom nog, eller ha en typ chokladkalender. Den kan man ju gärna göra själv om man vill. Jag är inte emot kalendergrejen, men själva presentgrejen så inte gynnar någon.
Julkänslor kan man ju ha massor av ändå.... Det är min spontana tanke, när jag hör på så många ställen hur många sliter ihjäl sig med att göra paket. Kram Milla

Marina sa...

Våra är ju 14 o 16 år. De får på advent, alltså 4 paket. När de var mindre fick de 24 några år men det blev en hel del onödigt faktiskt så nu har vi haft 4 i flera år. Men visst, de tyckte det var jättekul med flera paket. Eller iofs fick de bara 12 var eftersom de fick varannan dag.
Några år fick de även på Lucia och lillejulafton. Det var första åren efter att vi skippat alla dagarna. Då gick de alltså från 12 vardera till 6vardera och sen blev det "bara" 4. Finns många sätt!

Kramar!

NerbyKatta sa...

Min pappa snickrade en adventskalender till mina killar när de var små. Den består av 24 runda lådor som sitter ovanpå varann så de bildar ett jättestort adventsljus. Den är superfin!
Killarna får ta en låda varannan dag och det är alldeles lagom. Presenterna betår av allt från penna, sudd, tuggummipaket till en femma el tia. Skönt att slippa dom där "småleksakerna" som bara är roliga i typ 1 dag ;) Ibland när inte paketet får plats i lådan så ligger det istället en liten "skattjakts-lapp" och så ligger paketet gömt nånstans :)
Dessa förberedelser är bland det bästa med hela julen tycker vi vuxna ;) Något som jag kommer att sakna oerhört när dom är för stora...
Kram Katarina.