måndag 18 oktober 2010

Varmt och kallt på samma gång

Igår var en riktigt fantastisk dag här i lilla staden. Det var helt vindstilla och härlig sol. Jag tar mycket hellre kallt och soligt, än varmare på termometern och blåst. Det känns alltid mycket kallare med blåst. Ser ni frosten på min vackra ros? Så kallt var det! (Härliga fantastiska Stanwell Perpetual - en ros jag verkligen rekommenderar!) Så dagen tillbringades i trädgården, åhhh så skönt det var! Energinivån höjdes säkert 100 % där och då.

Jag glesade ur lite i äppelträdet, sågade ner några syrener för att släppa fram körsbärsträdet och lite annat smått och gott. Mina lavendelbebisar såg lite kyliga ut där de stod i skuggan så jag beslöt mig för att skydda dem med ett lager nedfallna löv. Hur kan det vara så stor temperaturskillnad i sol och skugga? Så där gick jag i solskenet och krattade löv under äppelträdet medan Lillasyster sov gott i vagnen. Otroligt rogivande!
Vissa dagar känner jag mig verkligen lyckligt lottad som kan gå här i min trädgård med lilltjejen. Visst offrar vi saker för att kunna dryga ut föräldraledighetsdagarna så mycket som vi gör, men det är verkligen värt det! För det mesta iallafall... ;-) (nedra unge som håller hallaballoo på nätterna!).

Kram M

5 kommentarer:

chokladblomma sa...

Får du inte sova? Jag tröstade mig alltid med att när de är tonåringar, då kommer jag att få dra upp dem ur sängen! Alltså jämnar det ut sig... ;)
Vackra höstbilder! Rosen var verkligen jättefin! Jag har en annan favorit: Visby. Ungefär samma färg.
Kram

Vita rosor och förgätmigej sa...

Nämen varför sover inte ditt barn på nätterna *asgarv*. Taskig uppfostran ;0)?

Vi har sängen full med barn vareviga natt och det är sådär när man knappt kan vända sig... Som jag skrev tidigare så är ju belöningen efter att ha släpat omkring på elefant-kroppen i 9 månader, ett års sömnlöshet! Varför gör man det om och om igen? Måste vara för de är heeeelt UNDERBARA!!! Och nej, jag mår inte bra förutom foglossningen... Har en kronisk inflammation i mina revben som blossar upp vareviga graviditet. Känns ungefär som att ha brutit några revben :0(
Men... det går ju över! :0)

Så skönt att få gnälla av sig lite!

Kram/ Anna

Sophia Callmer sa...

Varmt och kallt var här med, i solen helt ljuvligt. Att inte få sova..ja det går över och plötsligt har man en tonåring som ska hämtas mitt i natten i stället..njut det går så FORT!

Madame C sa...

Härliga frostiga höstbilder!

Håller med föregående talare:) Barn som inte sover är jobbigt. Tonåringar som BARA sover är provocerande;)

Ha det gott,
Charlotta

Millan sa...

Kommer ihåg när mina var små och de faktiskt sov hela natten då vaknade jag av min egna inre klocka som var van vid nattvak och så var det länge, men var ålder har sin charm *ler*.

Jag försöker med passa på och njuta av det som är kvar i trädgården, det ger energi.

Ha det gott!