tisdag 19 oktober 2010

Pepparmyntapyssel

Pepparmyntan i trädgården är alldeles vild, och trots att jag brutalt har slitit bort massor så finns det rejält kvar. Jag vet egentligen inte riktigt vad jag ska ha kryddan till, förutom till somrarnas Mojito såklart. Och sedan så doftar den ju helt fantastiskt när man går förbi den i köksträdgården.

Men häromdagen fick jag en snilleblixt inspirerad av Mias härliga rosensalt. Jag tänkte att man kunde göra ett enkelt uppiggande badsalt av pepparmyntan! Sagt och gjort, jag repade några kvistar pepparmynta och blandade ner i grovsalt. Och det viktigaste av allt - att hitta en fin burk att förvara det i. Det här kruset har vi nog fått av svärföräldrarna och används oftast till jul och midsommar som sillburk, men nu har den fått utökade uppgifter minsann.

Tjusigt va! Och jag som skrev till Charlotta att jag inte hade någonting att skörda... struntprat, helt enkelt. Nu återstår bara att ta ett bad och undersöka om saltet har förväntad effekt (=uppiggande). Men då kanske man inte ska använda en uttröttad småbarnsförälder som testperson?

Paketinslagning inför Pluttens födelsedag - check. Morgondagens frukosttårta, dvs små cupcakes som vi sätter tre st ljus i - check. Jag var nästan sugen på att föreviga de inslagna presenterna med kameran, för det går ju i en rasande fart innan de prydligt inslagna paketen ligger kringslängda i det skrynkliga paketpappret som om en tornado dragit fram, när en nybliven treåring öppnar paket. Men nää, jag orkar faktiskt inte. Nu ska jag städa bort spåren efter att bakning pågått här hemma innan Plutten kommer hem från dagis.

Kram M

3 kommentarer:

chokladblomma sa...

Men det är ju just en uttröttad småbarnsförälder som SKA vara testperson!! Låter helt juvligt med badsaltet. Ser fram emot en rapport!
Rosen Visby doftar svagt.
Kram

Emmas utsikt sa...

Låter som ett härligt bad. :) så fint det förra inlägget var förresten.

Kram,
Emma

Madame C sa...

Men det där var ju verkligen ett roligt och annorlunda sätt att ta tillvara vad trädgården ger. Ska genast kopiera:)

... och just det, du som skrev att du inte hade något att skörda;)

Ha det gott,
Charlotta