torsdag 21 oktober 2010

Världens bästa födelsedag!

Födelsedagsbuketten

Det är vad jag tror Plutten kände efter en hel dags firande med mamma, pappa och Lillasyster på morgonen, med dagis på förmiddagen, och sedan med släkten hela eftermiddagen och kvällen! Inte undra på att han somnade snabbt som blixten igårkväll. Tänk att min lilla kille har blivit en stor treåring!

Gräddtårtan med jordgubbar och blåbär blev en hit

Jag tänker ofta på hur fantastiska mina barn är, men framförallt så väcker deras födelsedagar dessa tankar. Tänk att han har blivit en sådan fantastisk liten person från att för några år sedan varit en liten hjälplös blöt knodd som alldeles röd och blå lades på sin mammas bröst för första gången. Och nu har han så mycket kloka tankar och frågor om allt möjligt som jag nästan inte förstår hur han kan ha hunnit uppfatta. Jaa, man blir nästan tårögd. Ja jag skriver nästan för att försöka dölja hur blödig jag är ;-).

Trots en lång härlig födelsedag igår med mycket arbete för mamma och pappa i kulisserna, så är det inte slut än. Det blir ju förstås kalas i helgen också! Skönt att vi var förnuftiga nog att bara bjuda 3 kompisar med föräldrar, det blir nog ganska lagom - både för Plutten (som nog borde få ett nytt smeknamn nu när han blivit så stor) och för hans trötta föräldrar.

Så mellan hämtning och lämning på dagis, och babysim för Lillasyster så är det planering på gång för fulla muggar. Skönt att vi redan handlat inför fiskdammen, så det bara är maten kvar. Men snål som jag är så har det resulterat i hemmavikta fiskedammspåsar! Visst blev de snygga? Jag är helnöjd! Och så fick man påsarna i det mönster, och den färg man vill ha. Jag hittade de här enkla instruktionerna på nätet som jag vek efter. Nä nu är det dags att rusa vidare!

Kram M

7 kommentarer:

Vita rosor och förgätmigej sa...

*hihi* Det är fler än du som gärna sparar in på de utgifter som går... ;0). Det är nog där de flesta snilleblixtarna föds...

Vita rosor och förgätmigej sa...

Hoppsan, blev lite störd där...(för en liten parvel kom och krävde min hand för "mamma natta bo", som han säger) :0) skulle även skriva grattis till lilla plutten (jaaa, man är liten när man fyller tre!) och hoppas ni överlever kalaset i helgen. Sådant brukar ta kål på den mest luttrade person ;0).

Kram/ Anna

chokladblomma sa...

Vaddå snål?!? De där är ju mycket finare än köpta påsar! Och arbetet!!
Visst är det härligt att se dem växa upp! Mammahjärtat växer!
Kram

Marina sa...

Inte kan väl det räknas som snålt, att vika påsarna själv? Snålhet är något helt annat tycker jag.
Visst är det härligt att ta sig tid att förundras över sina underbara barn. Jag försöker göra det allt som oftast. Som idag, när sonen på 14 åkte med mig i bilen för att veckohandla. Då berättade han om en grej som hnt i skolan och undrade om det var kärlek eller ej. Ja, det är spännande att få vara med i deras olika skeden i livet. Jag är så glad att vi gett våra barn så mycket tid istället för utlandsresor och märkeskläder. Det är nog en del i att vi är nära varandra.

Hoppas kalaset blir bra! Kram!

Madame C sa...

Tack för fina påstipset! De är ju grymt snygga! MYCKET snyggare än de flesta man kan köpa:)

Ellas Hus sa...

Hoppas Plutten får en riktigt bra födelsedagshelg också!
Vi kallar vår lille för Plutt. Han är nu 14 månader och det är väl så att han inte är någon liten plutt längre. Men i mammas ögon är de väl alltid små pluttar antar jag...
Ha en bra helg du också. Fiiiina påsar!
Kram
Ellinor

Sophia Callmer sa...

Så snygga påsar! Låter alldeles lagom med ett kalas med tre, det blir väldigt lätt stimmigt..och jobbigt..på barnkalas.
Barn blir så himla fort stora, min femtonåring var nyss en liten kille som gillade lego, och är nu längre än mig och snart längre än sin pappa, som är lång..
Nej jag bor inte i Ystad, men undervisar där i foto på gymnasiet några dagar i veckan.
kram