onsdag 13 oktober 2010

Uppfräschning

Rabatten på ena sidan om ingången har fått en rejäl upprensning och lite nytt friskt blod. Ja eller blod och blod, lite nya växter iallafall. Som REA-fynden på bilden ovan - en Funkia och en Klematis. Det här jobbet har nog huset väntat på länge - ja ända sedan vi flyttade in faktiskt. Det var ett enda virrvarr av ett par små rosor (som t.o.m. kanske ursprungligen var små krukrosor eller liknande, inget jag känner igen iallafall), en vildvuxen buske, en risig kaprifol och otroligt mycket oregano som spridit sig så in i Norden. Överallt!

Alchymist till vä, kaprifol vid spaljén, några udda rosor i vitt och rosa i mitten, en perovskia i bakkant, klematis till hö med Funkian i framkant. Framför rosorna har jag planterat lammöra och flera plantor av lavendel, med ambitionen att fylla ut med ytterligare lavendel när bebisarna har växt till sig.

Och istället ser det nu ut såhär! Oreganon är borta och kaprifolen har klippts ner. Jag riktigt längtar efter våren när allt börjar spira igen och rabatten fylls ut av alla härliga växter. Då ska även nya klematisen som har en underbar lila färg (på bilden iallafall) få en spaljé längs husväggen. Och faktiskt har jag lyckats peta ner några rosa tulpanlökar här också. Snyggt! Rådjuren ska inte få en chans i vår.

Vilken kraft jag får av att gåra sådant arbete i trädgården härliga höstdagar! Energinivån höjs verkligen, vilket ju kan behövas den här årstiden. Idag däremot är det annat energihöjande som står på agendan - operation städning. Ja, åtminstone är det energihöjande när man väl är klar och får njuta av resultatet. Och ikväll blir det lite mys för mig och P för att fira våra 10 år tillsammans ♥, tänk vad tiden har gått fort.
Ha en bra dag!

Kram M

3 kommentarer:

Emmas utsikt sa...

Grattis till 10 år! Ja tiden bara rusar iväg. Skönt att ha fått undan lite i trädgården, det borde jag också försöka mig på, men min lille prins ger mig inte många friminuter...

kram till dig,
Emma

Sophia Callmer sa...

Städning inne står inte högt på agendan här när vädret är bra.
Grattis till 10 års dagen!

Madame C sa...

Visst är det härligt med höstplantering! Så mycket nytt att se fram emot till nästa säsong! Det kommer att bli så fint i den rabatten!
Ha det gott!