söndag 31 oktober 2010

Synergieffekten av att vara tillsammans

Förmodligen årets sista New Dawn som blommar tappert

Hihi, vad jag lät trött och tråkig i förra inlägget. Visserligen hade jag rätt, så jag är rätt sliten nu några nätter senare, men så är ju småbarnsåren. Allt går i faser, upp och ner, och snart vänder det igen. Trots att man är så trött så tycker jag det är viktigt att göra saker tillsammans på dagarna. Man kan ju ibland känna sig trött och tro att man inte orkar göra någonting, men oftast piggnar man ju till, och det man får ut av stunden tillsammans ger ändå så mycket kraft, energi och kärlek att det är värt att kämpa sig ut. Synergieffekten är fantastisk! Exempel: trött+barn+skogspromenad=energi! Hur gick det till?

Jag passade på att plocka lite härligt granris till mina rosor när vi promenerade i skogen

Igår var just en sådan dag, men som tur var gav vi oss iväg ut på en skogspromenad med varm choklad och lite kakor, och precis som förutspått så hade vi en underbart skön stund. Jag älskar att gå i skogen tillsammans med mina barn. Min lilla Plutt som plockar pinnar till kompisarna på dagis, sjunger en liten sång medans han strosar längs med stigen och som vill hålla handen och gå balansgång över stockarna som ligger i skogen. Härligt! Note to self - hindras aldrig av tröttheten när det gäller att hitta på saker med barnen, jag ångrar mig aldrig.

Hur har ni hanterat omställningen från sommartid till vintertid? För oss är det värsta dagen på året. Våra morgonpigga barn blir ju ännu tidigare när man drar tillbaka klockan en timme. Går upp kl. 6 sommartid = kl. 5 vintertid. Tänk den tiden när vintertid betydde extra sovmorgon... det känns väldigt fjärran.

Kram M

4 kommentarer:

Marina sa...

Du har nog helt rätt om synergieffekten tror jag.

Att ändra klockan har inte så stor betydelse här. Dagen har känts lång men för mig är det bara positivt. Man hinner ju mer! Men så är ju våra barn tonåringar och inte små, som era.

Kram!

Vita rosor och förgätmigej sa...

Dagen då ångesten över hösten kom över mig! (Så kan man sammanfatta vintertidens inträdande här hos oss...) Jag vill INTE! Jag hatar när det är mörkt när gubben kommer hem från jobbet vid fyra, man måste ut innan lunch för att hinna uppleva lite ljus, och helst vill man få till några foton också, osv... Att barnen är sjuka mest hela hösten gör ju sitt till också. Tur man har bloggen!

Bara jag härdar ut november så blir det bättre! Det underlättar ju inte heller att man får gå upp i ottan eftersom ungarna går efter sin egen klocka. ;0)

Inte behöver du känna att du måste kommentera på min blogg! Jag tycker att det känns skönt att veta att man har ett gäng "vänner" där ute med samma intressen som en själv. Det är helt fantastiskt att äntligen ha hittat alla dessa småbarnsmammor som liksom jag älskar att påta i trädgården och göra fint inne. Jag är själv urdålig på att kommentera så jag förväntar mig inte att någon annan ska vara bättre än jag själv. ;0) Vi finns ju där för varandra i alla fall!

Ta hand om dig och sov när du får chansen! Man blir en lugnare och mindre irriterad mamma med lite sömn... Kom själv på det här om veckan. Kärnfysik? Javisst!

Ta hand om dig!

Kram/ Anna

Milla sa...

Hej håller med Marina här ovan, när man har tonårsbarn som inte vaknar supertidigt så ser jag inte vintertiden som en extra sovmorgon, utan mer en bonus då man vaknar tidigare själv (men inte kl 5 förstås) men inte är supertrött. Så denna dag har varit superlång. Men OJ vad mörkt det blir tidigt, det gillar jag inte... bara att härda ut. KRAM **Milla **

Dona blogg sa...

Jag piggar upp dig med en vinst!
Du har nämligen vunnit i min tävling :)))
Grattis till en fin hjärtformad fågelmathållare från Wanstadius.se

Mejla namn och adress till mig på pernilla@dona.nu så kommer snart paket.

Kram!

Och du fortare än kvickt har du tonårsbarn och längtar efter de där gosiga småbarnsåren...