fredag 29 oktober 2010

Dagen efter

Ljuslyktan är en av mina fina födelsedagspresenter

Skönt att födelsedagen är förbi. Alltså egentligen har jag ingenting emot att fylla år, tvärtom, men i år känns det nästan lite överflödigt. Plutten har haft kalas och njutit fullt ut av uppmärksamheten kring födelsedagen, världens sötaste kusin har fötts och det har helt enkelt varit en hektisk tid som jag ser fram emot går mot sitt slut. Och mer som regel än undantag håller dessutom Lillasyster låda på kvällar och nätter. Jag är trött!

Tur då att det kommer dagar som den här emellanåt! Plutten skickades iväg till dagis imorse i full sjörövarmundering (maskerad!), och efter det har Lillasyster och jag haft en toppendag! En skön morgon/förmiddagspromenad i solskenet som avslutades med min mamma på ett café i hamnen med utsikt över vattnet och båtarna, och en (äntligen!) varm latte i handen. Verkligen en förmiddag för kropp och själ.

Och det gav en sådan skön harmoni. Lillasyster fick en skön sömn och var på toppenhumör efter det. Så vi har hunnit med både mys på mattan med lite sånger och lek, att vika tvätt och dessutom en liten kort stund då hon var nöjd att leka för sig själv medans jag tog en liten kik i nya Drömhem & Trädgård med massor av julkänsla. Ja det är nästan så jag känner mig redo för julstöket faktiskt, efter den här dagen. Men det tror jag bara nu. För snart är det kväll, och då ska min man jobba natt, och då sitter jag ensam där med vakna Lillasyster mitt i natten och hoppas att Plutten inte ska vakna. Underbart är kort, helt enkelt.

Kram M

5 kommentarer:

Marina sa...

Det där med nattvakna barn låter verkligen jobbigt. Tur att du vet att det går över, att du redan har ett barn menar jag. Jag förmodar att han inte är vaken på nätterna längre.
SKönt att ha en härlig dag i alla fall med fika o allt.

Grattis i efterskott! Kram!

Olivia. ♥ sa...

Hej!

Vad roligt att du hittade in på min blogg och vill vara med i min tävling! Hoppas att du vill komma tillbaka...

KRAMAR I MASSOR // OLIVIA ♥

Ellas Hus sa...

Hmmm... Låter tufft. Jag har en liten plutt på 14 månader som sover bäst mellan oss, så han sover mellan oss. Men jag sover lite sämre... Men jämfört med dig får jag nog rätt mycket sömn. Hoppas natten blir ok!
Kram
Ellinor

Norrfrids Eija sa...

Nej men tänk att jag landade här från länken i min blogg du lämnat. Har varit här förr och kommer ihåg att det figurerar en otroligt söt lekstuga på dina sidor! Fortsätter rundvandringen ett tag...
Ha en trevlig helg, Eija

ida sa...

det är tufft med barn, men tänk så mycket de ger också. så mycket kärlek. :) jag har varit lite off i bloggvärlden ett tag men nu är jag tillbaka och botaniserar bland inläggen i din blogg, älskar den. jag blir så varm i själen och väldigt inspirerad av dina fina bilder och roliga händelser i ditt liv. :) allt gott!