onsdag 6 oktober 2010

Burr!

Usch vad kallt det är! Nu har det blåst ordentliga vindar à la Skåne-style här uppe i mellansverige i flera dagar, och jag är inte imponerad. Min dröm om att promenera med Lillasyster i vagnen och en latte i ena handen i solskenet en skön höstdag förblir en dröm. Istället pinar jag mig ut någon timme om dagen och lider istället av hemlängtan hela promenaden. Brrr... Men på trappan möts jag iallafall av min lilla höstplantering som får påminna om bättre och härligare dagar. Men det är nästan så jag börjar instämma, Fröken Fräken...

Nä, nu är det slutgnällt! För ett litet tag iallafall. Fokus på roligare saker som Pluttens lilla barnkalas i miniatyr! Alla tips och idéer mottages tacksamt när det gäller kul idéer till tårta osv. Vad är pricken över i på en treårings kalas egentligen? Snygga inbjudningskort hittade jag här, där jag förövrigt fastnade i en massa smarriga recept. Har egentligen inte tänkt sikta på ett speciellt tema, men det hade varit roligt med en kul tårta eller så. Var hittar ni er inspiration?

Nu hoppas jag på en massa kul tips!

Kram M

13 kommentarer:

mitt gröna hjärta sa...

Å, jag missade dina frön, hemskt ledsen! Även jag har varit lite frånvarande i bloggvärlden och minnet är inte det bästa...Vi får göra ett nytt försök nästa sommar!
Kram o lycka till med kalaset.

Marina sa...

Har du fortfarande så ont i kroppen? Plågsamt för dig.

Kalas är inte min favoritgrej men nog måste väl prio ett vara att få vara i centrum för dagen, att få börja ta, att få presenter, leka med kompisar man tycker om kanske eller kusiner, att få välja vad som ska vara på och i tårtan....
Ibland tror jag att vuxna har för höga ambitioner när det gäller barnkalas och det blir lätt en tävling med andra föräldrar.

Hoppas det blir bra!
Kram!

Marina sa...

Min svägerska gjorde någon tårta med chokladpudding emellan bottnarna och dekorerade med gelehallon mm. Mycket gott!
Nä, bajstårta är ju inget hit precis!
VIll man vara avancerad kan man ju baka ett par rulltårtor och sen skära ut bitar så att man akn bygga ett lok eller annat. Sen dekorera med grädde, bär, frukt, godis....

Kram!

Unknown sa...

Jag har en känsla av att allt som är extremt sött, liknar en leksak (tåg) och är dekorerat med massor av godis går hem:)
Ha det gott,
Charlotta

Malin sa...

Vad fint du har det i krukorna:)
Vi ska snart ha kalas för vår lilla 3-åring och jag tror nog att han kommer uppskatta ballongerna och paketen mest, så det får bli massor med ballonger och kanske fler små paket än ett stort. Vad gäller tårta så har jag då aldrig några bra ideer själv heller. Men jag har fastnat på youtube ett antal gånger och blivit helt fascinerad över vilka tårtor en del kan tillverka! Det var inspiration om något:)

Önskedrömmar i hvitt sa...

Hej!
Vilken underbar höstplantering !
Jag har ännu inte kommit iväg och hanlat höstblommor, trots goda föresatser i säkert en månad ;)
Appropå tårttips så hade en kompis till mig bakat ett tårt-tåg- dvs olika fyrkantiga tårtor som hon hade satt ihop till ett tåg. Om du gör tex en gräddtårta, en chokladtårta och en frukttårta så kan alla barn hitta sin egen favorit. Istället för fiskdamm så hade vi skattjakt där barnen fick följa efter ett rött snöre runt hela huset som slutade i en kista med godispåsar. Det blev mycket uppskattat.
Hoppas att ni får ett Kalasroligt kalas,
kram Maria
PS! Jättefint arbetsrum-blev nästan grön av avis ;)

mitt skärgårdsliv sa...

Så fin höstplantering vid trappan! Hos oss brukar barnen vela ha tårta med nån favorit bild (ofta nån disney figur) Brukar köpa bilder från bageriet som de "printar" ut på marsipan :)

Lina sa...

Hej!
Vilken härlig plantering! =) Den värmer och piggar upp i höstrusket! I dag har vi dock haft varmt och skönt väder på eftermiddagen! Men va mörkt de blivit på mornarna...puh! Nu vill inte Lilla E cykla längre. Får kanske skaffa lite lampor till henne!

Kalas är mysigt! Vi körde på säkra kort, korv med bröd, glass med olika tillbehör, chokladsås ( hardtopping) strössel, minimaränger, fyllda rån och sen några andra kex. Sen blev de fiskdamm innan de var dags att gå hem!

Trevlig helg! Kram, Lina

Vita små hjärtan sa...

Härliga bilder, mysig blogg.
Ha de gottt.
Kram Agnetha

Vita rosor och förgätmigej sa...

God kväll gumman! Vilken fantastisk höstplantering du har där på trappen. Jag har bara tryckt ner tre plantor ljung i en kruka än så länge, får se om jag får inspiration (och lyckas böja mig så långt ner) så jag kan ta tag i sådant jag med. Nu är det så att jag har en liiiten fråga till dig. Skulle jag kunna få tipsa om din blogg på sön? Skulle även behöva låna en bild till detta event ;0).

Kram/ Anna

20-talshuset sa...

Heeej och tack för att du lämnat ett meddelande hos mig så jag hittade till din sida. Ni verkar ha ett jättefint hus. Jag blir bara så nyfiken och vill se mer. Det jag ser är helt i min smak! Härlig höstkruka du fixat till entrén också! Ha en bra helg! Kram Anna

hagagården sa...

Hej
Vilka underbart fina höst bilder.
kram o ha en fin dag.
ninni

Nanna sa...

Vad fint du har gjort på din trappa!

Om du vill ha mer inspiration till plantering så hittar du det på min blogg :)