onsdag 5 maj 2010

En förmiddag i köksträdgården

Ännu en härlig dag i trädgården! De kyliga vindarna ger sig inte, men solen är åtminstone framme och fyller på D-vitaminbehovet. Nu har jordgubbslandet, rabarberlådan och två odlingslådor blivit rensade och fått lite gödsel. 1 låda kvar att rensa och årets nya låda kvar att bygga. Det ser så fint ut när man (min man alltså ;-)) börjar rensa upp i landet tycker jag, och jag kan riktigt se framför mig en prunkande köksträdgård med överflöd på nyttiga grönsaker, bär och fina täckbarkstäckta gångar. Har ni en köksträdgård, och hur långt har ni i så fall kommit med den i år? Och om ni har en blogg med bilder på den så får ni gärna skriva det så jag kan kika in hos er. Jag vill ha all köksträdgårdsinspiration jag kan få :-) !

På eftermiddagen har jag njutit i min verkstad med både drejning och lite skulpterande, men det blev inte ett så långt pass. Min arma kropp! (ska läsas med mycket dramatisk röst för maximalt med sympatier ;-) ). Jaja, den blir långsamt bättre iallafall. Nu ska jag försöka hinna kapp med mina favvobloggar, ligger lååångt efter. Ha en bra dag!

Kram M

4 kommentarer:

Jessica sa...

Hej,
å vad det växer i dina lådor! Rabarber är ju en favorit!
Har tyvärr ingen trädgårdsinspiration att bjuda på i min blogg.
Har inte kommit längre än att jag just målat odlingslådorna, ska plantera i helgen.... Blir rabarber och en del grönsaker. Julia ska så morötter och Persilja till vår lilla kanin Sune!

Har du sett huset som finns på Hemnet, som jag visar på min blogg?
Flott? Javisst! Mysigt? Nja...

ha det gott vännen,
kram
Jessica

Marina sa...

Jag har sått fröerna och satt löken i mitt trädgårdsland. En låda har jag dock kvar att så i men jorden är slut så jag måst eköpa ny först.
Kompostlådorna ska bytas ut till trä och de tär itne gjort ännu men de tär maken som ska göra det så ajg kan inte göra mer än påtala att jag vill ha nya.

Kram!

Anonym sa...

Visst är det härligt med egenodlade grönsaker. I år köpte jag en till pallkrage så nu har vi tre. Maken gödslade dom med kogödsel förra helgen så nu till helgen tänkte jag sätta frön. Njuter verkligen av att kunna plocka grönsaker till vår egen sallad. Må så gott! Kram Sofia

Tant Ulrika sa...

Hejsan!

Tassar förbi o tipsar dig som redan tävlar/ har tävlat hos mig tidigare att jag nu dratt i gång en ny spännande tävling i samarbete med Wilda Hem - Inredning & presenter där du har chansen att vinna presentkort värt 400kr + fri frakt!

Trevlig helg! Kram