onsdag 12 maj 2010

Äntligen!

Ja äntligen är våren här! Eller åtminstone det jag kallar vår. De sista dagarna har äntligen solen varit framme och det har varit lite varmare väder. Ja såpass varmt att man inte behöver långkalsonger iallafall ;-). Nu är det definitivt trädgårdstider, och runt om i vår gräsmatta växer fullt av solgula gullvivor. Vackra blommor eller ogräs? Jag väljer att se den söta blomman.
Som jag har längtat. Så jag försöker trotsa allergin och sviterna efter foglossningen och vara ute med trädgårdspyssel iallafall, åtminstone en liten stund varje dag - och det är härligt! Se vad som händer i trädgården, det händer ju grejer varje dag nu. Hur kul ser inte den här tvåfärgade pärlhyacinten ut? Jag planterade bara vita, och här dyker det upp en blå/vit?
Vilken glädje att gå runt i sin trädgård och bara njuta av alla synintryck som dyker upp nu och framöver. Rycka upp ett litet ogräs här, knipsa någon liten gren där. Jaa, för oss trädgårdsälskare är det ju faktiskt härligt att rensa ogräs! Gårdagens knipsningar resulterade i lite mindre lavendelbuskar, och då lavendel är en av mina små favoriter så tänkte jag pröva att rota små sticklingar från det överblivna klippet. Vi får väl se hur det lyckas...

Oj vad dagarna går när vädret blir lite bättre, nästan en vecka sedan förra inlägget. Vad roligt det har varit att läsa om hur ni bor och vilka drömmar ni har. Vi är verkligen många med drömmen och att leva på landet, eller att leva ett "alternativt" lantliv. Idag är en sådan dag när allt bara känns jobbigt. Allt är tungt och jag har svårt att hitta motivation. Men erfarenheten säger mig att jag nog bara ska försöka låta dagen gå och sedan vakna upp till en ny härlig morgon imorgon istället. Hoppas ni är på bättre humör :-).

Kram M

5 kommentarer:

Marina sa...

Är på bra humör trots ösregn hela dagen. Jag som tog semester ifdag för att kunna vara ute! Men men., jag har fått annat gjort istället.
Allergi har jag ocksp emn jag tar både tabletterm nässpray och ögondroppar och jag bara SKA vara ute så är det med det.

Kram till dig!

Lilla gårdshuset sa...

Vilka härliga bilder du bjuder på idag. Fina fina gullvivan!

Kramis/Heléne

http://mysbella.blogg.se/ sa...

Vilka fina bilder, mysigt med gullvivor:) Kram Izabell <3

Fröken Fräken sa...

Ah, snart kanske vi också har lite blommor som sticker upp ur backen! IDag var första dagen som det var riktig vår, och då gick det minsann och blev sommar på direkten, som vanligt här uppe! +23 är inte så pjåkigt, när man dagen innan hade fingervantar!

nea i det gula huset sa...

Man kan inte alltid ha humöret på topp! ;) Fast visst hade det varit mycket behagligare! :)

Trädgården ja..visst är det fantastiskt att gå där och titta på allt som händer!

Ser på din lista här i sidan att du har satt eller iaf köpt till att sätta purjolök. Har du provat det innan? Är det svårt att få bra?

Kram Nea