söndag 11 april 2010

Omskolning pågår


Mina frösådder har nu omskolats. Av någon anledning krymper sådderna alltid till ungefär hälften någon vecka efter sådd, mycket märkligt. Förra året skyllde jag på Plutten men i år får jag väl bara erkänna att mina fingrar inte är så gröna som jag skulle önska. Iallafall så råder totalt mayhem när jag håller på med mina fröer inomhus. Mest önskvärt hade förstås varit om jag hade haft ett fantastiskt vitt växthus med plats för omplanteringar, frösådder m.m. men det är blott en dröm. Så familjen får stå ut. Och det gör de så gärna! Eller?
De små tomatplantorna 'Gardener's Delight' har fått större kruka, och så även purjolöken, basilika och häng... ja vad var det nu? -lobelia, eller -petunia. Whatever. Jag har iallafall sått även det andra som nu också börjar visa små små blad. Hur går det med era frösådder?

Kram M

6 kommentarer:

Millan sa...

Jag har omskolat en gång från pluggboxen och kunde då sätta ett gäng nya fröer som jag hoppas ska ta sig. Jag är inte heller en baddare på detta med fröer men men skam den som ger sig och om i alla fall några överlever så är det bra =)

Ha en skön söndag!

mitt skärgårdsliv sa...

Så duktigt du är! Frösådder för min del har inte blivit av i år. Funderar just om jag ännu skulle hinna så nånting, fick sån inspiration när jag ser hur duktigt du är. Ha en bra dag!

Marita sa...

Oj vad det växer hemma hos dig! Jag har inte fått ner mina fröer i jorden ännu... kanske blir det av idag. Jag har förberett mig med alla detaljer; fröer, jord, litet växthus...men har liksom inte kommit längre än så. Men eftersom solen skiner så härligt idag och maken är för sjuk för trädgårdsmässan kan det nog bli av idag...med frösådden.
kram, Marita

Marina sa...

Jag hoppas att din dröm om ett växthus någon gång slår in eftersom mna har mycket större förutsättnignar att lyckas med sina sådder i ett växthus än inomhus.

Här har allt omskolats. Nu har precis en del av de nysådda börjat gro så om ett tag är det väl dags att omskola igen. Kul!

Kram!

Milla sa...

Jag kastade idag ut typ 10 pellisar som jag hopplöst trodde skulle börja ta sig efter vintervila men nej... de är döa... Jag brukar aldrig fröa egna plantor, mest för att jag inte har någon bra plats, men nu har jag ju en vissa krukor över och ett "ledigt" fönster så ska kanske ta att testa... Jag älskar luktärtor så det får det nog bli!
Kram * Milla *

Smultronbo sa...

Vad härligt att det växer så hos dig. Jag fick ner en massa fröer i helgen och längtar nu efter att det ska börja titta upp små skira gröna blad.

Vilken jättefin vit låda du har som dom står i!

// Camilla