tisdag 2 mars 2010

Lilla badrummet

För ganska exakt 2 år sedan gjorde vi en liten makeover i det lilla badrummet på ovanvåningen. Det befann sig nämligen i katastrofalt kaos med färgglatt kakel med rosa porslin på mycket få kvadratmetrar som ni ser här. Nu var det dags igen, eftersom vi helt enkelt inte längre stod ut med det rosa snäckformade handfatet (ja ni läste rätt). In med nytt handfat! Det som återstår nu är att 1) eliminera allt billigt Ikea-trä (jag vill ha vitt-vitt-VITT), 2) fundera över belysning och spegelsituationen, samt 3) lösa förvaringsproblemet som uppstår när punkt nr 1 ska tillämpas.

Självklart är den stora drömmen att helt och hållet kakla om i vitt, och bygga upp badrummet efter vår smak och vad vi tycker om, men det är en alldeles för dyr historia när badrummet är i gott skick. Så det blir till att försöka få badrummet att kännas mer "oss" utan att lägga för stor peng på det. Och då är det bra med vakna svärisar som håller ögonen öppna efter olika kap åt oss :-).

Idag är en lugn dag här hemma. Plutten har lyckats med konststycket att dra på sig ögon- OCH öroninflammation med tillhörande feber. Stackars liten bara grät och grät igårkväll, och detsamma imorse. Så det blir en dag med mycket Pippi Långstrump, smaskiga pannkakor till lunch och kanske även en liten glass i soffan åt sjuka lillkillen. Det är verkligen jobbigt när de små är sjuka, man känner sig så maktlös som förälder och skulle helst av allt bara vilja ta över hela smärtan. Men det går ju inte.

Kram M

6 kommentarer:

Hildas Hem sa...

Underbart när det går att få det snyggt utan att bli ruinerad!!!

Vårt badrum är tyvärr inte i samma skick, så där behövs stora släggan (om några år eller så när plånboken tillåter)

Ta hand om Plutten nu och ha det bra.
Kram

Vita rosor och förgätmigej sa...

Stackars liten. Jag håller med dig om att det är värst när de små är sjuka... Man är så orolig hela tiden. Vet du om att det finns färg som går att måla på kakel. Det blir inte alls lika dyrt som att kakla om och eftersom du ändå vill ha vitt så... Jag har arbetat med att sälja färg förr och jag tror inte att så många vet om det. Ett quick fix om något!
Krya på lillen.
Kram/ Anna

Marina sa...

Stackars lite som inte mår bra. Hoppas det går över fort.

Visst är badrum och liknande dyrt. Vissa saker får mna helt enkelt drömma om ett tag till och lösa sådär lite lagom så länge.

Kram från M till M!

Livets njutning sa...

Det är kul när man får göra om ett rum även om det är budget som gäller. Hoppas ni hittar på lösningar på hur ni kan piffa badrummet utan att dra på för stora kostnader.

Stackars plutten-. Det är jobbigt när de små är sjuka. Hoppas han piggnar till imorgon.

Kram Jenny

Fröken Fräken sa...

Snäckformat handfat...??? Jag förstår dig verkligen, det hade jag också velat montera bort fortare än kvickt! Visst går det att göra mycket fint i badrum utan att man ruinerar sig.

Christin sa...

Nu börjar det lika något! Fiiint! Kram Christin