lördag 1 mars 2008

Minirenovering i ett minibadrum

Första gången vi tittade på vårt hus så visade de bilder från alla rum i huset i prospektet utom det ena badrummet. Glada och naiva öppnade vi dörren in till denna ,minst sagt färgglada, toalett. En salig blandning av färgglatt kakel, med sanslös badrumsinredning i matchande rosa och guld. Toalett, lampor, spegel, handfat, toalettpappershållare, handdukshållare och vägghängda tandborstkoppar - allt i samma rosa och guldfärgade stil. Till råga på allt så var handfatet format som en snäcka! Att badrummet på sina blygsamma ca 6 kvm med snedtak dessutom rymmer en liten dusch gör att intrycket blir än mer överrumplande.

Dag efter dag möttes vi av detta bländande färgglada badrum, och varje dag funderade vi på hur mycket vi skulle vilja göra om det. Men nu hör vi till den kategorin människor utan obegränsade tillgångar samt med en idé om att när saker inte är trasiga, utan fungerar som det ska - då går andra saker före i renoveringslistan. Men efter mycket funderingar och en inspirerande tur på IKEA bestämde vi oss för att tillåta oss en liten minirenovering i lagom prisklass. Och vips så känns det inte längre som att det färgglada badrummet är redo för attack varje gång man stiger in där! Lagom förändring - dock inte speciellt vitt - men en renovering som skapar en betydligt lugnare känsla. Nu njuter vi av att gå in där.


Nya lampor och liten hylla, några tag med sprayfärgen på spegeln m.m. gör stor skillnad i det lilla badrummet.


Naturmaterial såsom trä samt att saker och material går igen bidrar tillsammans med den gröna växten till att ge ett lugnare intryck.En vacker vit tvål med en doft av liljekonvalj är en liten detalj som gör att badrummet känns lite lyxigare. Den står sig vackert mot kaklet och trähyllan och hjälper till att skapa lugn i rummet.

4 kommentarer:

Under en vind sa...

Ibland krävs det inte att göra allt...här blev ju intrycket mycket lugnare! Ser mysigt ut!

Hoppas att du haft en skön helg! Här har vi precis avslutat tittandet av Melodifestivalen som för en gångs skull slutade som vi gissat innan. Annars har vi haft en lugn dag...barnen har lekt med kompisar, jag har plockat och fixat lite...en behaglig lördag...nu blir det sovdags!

Gonatt och kram!

lottens vita och gröna sa...

hallå ibland behövsinte stora yxan utan har man som du "gåvan" så kan man ju få till det ändå! jättefint! kram lotten

Lea sa...

Det blev verkligen riktigt snyggt och lugnt i ditt "lilla" badrum:-)
Vårt enda badrum är 1,27 x 2,70..lite trångt måste jag säga..läääängtar till vi får bygga ut.
Ha en fortsatt trevlig helg!
/Lea

hemtrevnad marie sa...

Hej!!! det blev ju en klar förbättring!!! Annars så tycker jag att ni borde ha haft tapperhetsmedalj för att ni stått ut med den färgchocken tills nu!!
(hur kan man blanda rosa med multifärgat????)Tur att ni kom och tog hand om det stackars badrummet!!!!Många kramar Marie