söndag 20 december 2009

Välkommen julkänsla!

Vi har fått en gran! Mmm... älskar doften... När jag var liten så klädde vi alltid granen den 23:e, men jag kan helt enkelt inte hejda mig :-). Plutten som är nyss fyllda 2 är helt fascinerad och har redan hunnit ha ner den i golvet en gång. Som ni ser är den ganska enkelt klädd. Jag tycker om att bara klä den i några röda kulor, glitter och julgransljus. Det räcker gott och väl. Förmodligen får den en helt annan look om några år (kanske redan nästa år) när Plutten är större och vill göra egna smällkarameller osv, så vi passar på att njuta av vår enkla gran :-).
Genom fönstret bakom granen kan jag från soffan se hur snön faller ordentligt därute. Det snöar varje dag nu, vilket är ovanligt i våra trakter, några mil söder om Stockholm vid kusten. Snabbaste sättet för julkänsla! Tyvärr är jag ju mer eller mindre fast här i min soffa... Men igår tog jag mig ner till köket (phu!) för att ge mig på marmeladgodis. Det blev inte lyckat tyvärr. En enda smörja som inte ville stelna... jaja. Det såg ju så lätt ut på tv.
Det verkar som att det är lite olika hur ni gör med julkorten. Här är det ingen tradition, utan mer en önskan att hinna med. Har vi tid och lust så gör vi fina egna - som i år - och annars blir det inga alls, eller kanske köpta lite billigare kort. Skönt att inte ha det som ett måste. Det är så mycket man vill iallafall kring julen :-). Nu ska jag njuta av min lilla familj och julkänslan som faktiskt ligger över vita villan i lilla snöiga staden. Kanske orkar min goa man hämta in lite mer ved så att vi kan tända kakelugnen...

Kram M ♥

8 kommentarer:

Grodmamman sa...

Det får nog bli så att granen får komma in ikväll!:) I mitt barndomshem tog vi alltid in den den 23:e, men det har jag ändrat på de senaste åren här hos oss. Vi är sällan hemma under julhelgen och då vill jag njuta av den innan!:)
Mysiga julkort ni gjorde också!
Kram

Vårt liv i norr sa...

Önskar dig en trevlig 4:e advent!

kram
helena

mitt skärgårdsliv sa...

Så fin er gran är!! Tänk att det är fjärde advent redan och så härligt med snö! Önskar dig en trevlig kväll!!

Marina sa...

Ja, en brasa är bra att ha nu i kylan. Vi eldar för fullt i kaminen. Dessutom har spisen gått för fullt idag när vi bakat knäckebröd och stekt köttbullar. En del julgodis har det också blivit. Känns bra oh ute faller snön, kan det bli bättre?

Kram!

milla-andante sa...

Hihi... känner igen det där med marmeladgodiset... Det kommer att dröja innan jag testar det receptet igen...:)
Härligt att ni tagit in granen, man blir ju så sugen nu när snön har kommit! Här tar vi in den i morgon!
Ha det bra!

House number 15 sa...

Det är något visst med en äkta gran, doften. det enklaste är oftast vackrast. Synd med marmeladen men tänk på kockarna har säkert gjort den hundratals gånger ;)

Ha det gott/ C

Jenny sa...

Ja, det blir en udda jul iår. Jag får ju ta imot besök från alla som vill hälsa på även blivande storebror så det är jätte skönt. Allt ser dock bra ut trots vattenavgången. Den lilla, som dom tror är en liten tjej, väger just nu 1849g så den har lagt på sig bra. Det är mest infektions risken som spökar pga att det är öppet. Ingen feber eller utslag på infektion ännu, vi håller tummarna. Det blir dock ett kejsarsnitt, för vår lilla ev "kejsarinna" ligger med rumpan nedåt och vid 30+ veckor får man inte födda så. Och en vändning tror dom inte på eftersom det är lite mindre vatten kvar. Jag har överlämnat mig i deras händer och vet att dom gör allt dom kan för oss, men när dom måste ta ut den så vet jag att det är för vårat bästa. Hoppas att du får hjälp med värken snart, och önskar dig också en jätte mysig jul. Stor julkram Jenny

Fröken Fräken sa...

Jag tror att vi alltid tog in vår gran långt i förväg, men å andra sidan åkte den snabbt ut igen efter jul, eftersom min mamma var precis som jag: jul vill man fira innan julhelgen, inte efter. Här är granen inne sedan en veckan, men pga av min täppta näsa känner jag ingen doft tråkigt nog..

Ja du.. vinterbilden är olika över Sverige. Många säger att den råa lften söderöver gör det mycket kallare än vad termometern egentligen säger. Men, även här kan det blåsa minst lika mycket som vid västkusten och Österlen. Det jag mest är så förvånad över att folk söderöver blir helt chockade över att det blir vinter att de blir handfallna bara det kommer snö. I väderrapporteringen visades bilder från Sthlms innerstad som jag har svårt att tro drabbas hårt av ENORMA snömängder...