lördag 21 februari 2009

Inredningstankar...

Inredning ute

Jag funderar ganska ofta kring min inredningsstil - har jag någon och vad är innebär den i sådana fall? När jag kikar i inredningstidningar och på nätet så kan jag fastna för det mesta känns det som. Det är ju väldigt populärt med Shabby Chic, som ju är en underbar inredningsstil. Jag inspireras till tusen av vackra bloggen Lilla Blanka där Mia förvandlar det ena efter det andra till snygga arrangemang med lite notpapper, spets och något rostigt på en vacker vit, snyggt skavd skänk. Jag tycker det är såå snyggt! Sedan kikar jag vidare och faller pladask när jag sitter framför tv:n och ser Leilas pastelliga kök. Dagarna går och ny inspiration kommer - den lite mer lantliga stilen kanske passar bättre? Och jag älskar verkligen den lantliga stilen med vacker vit pärlspont. Julia har lyckats riktigt bra med att hitta en bra balans, tycker jag. Intrycken flödar och Syster Ruffa suktar med sin snygga säkra stil där vitt möter betong i en fantastisk blandning - det känns rent, snyggt och enkelt.

Franskt/danskt/lantligt/vitt/skandinaviskt/pasteller/shabby chic/avskalat snurrar i huvudet på mig...

Ja inspirationen finns överallt och intrycken sätter sina spår. Slutsatsen när jag sedan tittar på mitt eget hem är att det helt enkelt inte finns en genomgående stil. Möjligtvis att den röda tråden skulle vara "ljust - gärna vitt". Ambitionerna är höga och viljan är stark, men ändå klarar jag inte riktigt att hålla fokus när jag distraheras av allt vackert runtomkring. Jag vill ha lite av allt! Går det? Vi får se... arbetet med att inreda sitt hem är ju ständigt pågående, och frågan är om det någonsin blir "klart". Kanske just det är min stil - lite av allt?

Hur är det för er - hur skulle DU beskriva din inredningsstil? Är den en självklarhet med en tydlig stil som genomsyrar hela ditt hem, eller känner du igen min obeslutsamhet?

Kramar från en obeslutsam M

20 kommentarer:

Hemma hos Lorei sa...

Åh, jag känner SÅ igen mig!
Det finns så mkt vackert! Vitt, lantligt och pasteller går ju faktiskt att kombinera... men vad gör man om man som jag dra åt både det lantliga, shabby, vita, pastelliga, femtiotals-aktiga och det orientaliska? Jag vill ha BÅDE muriigt, färgglatt och vitt härligt. Nu är det bara ett mischmasch av loppis, färger, vitt och rörigt. *sucka* Jaja, det kommer väl så småningom.

Tricket är väl att ha en bra bas och sedan förändra med textil och småsaker... då kan man ändra ofta. ;)

// Linda

Eddan sa...

Jag citerar dig:
"Franskt/danskt/lantligt/vitt/skandinaviskt/pasteller/shabby chic/avskalat snurrar i huvudet på mig..."

Allt det (utom avskalat) hittar man hos mig också. Jag tycker att stilarna är närbesläktade
och "gifter" sig bra med varandra. Du får väl tänka som jag gör. Det här är min stil. Jag har tagit det bästa från alla strömningar och just den här blandningen är jag!

Jag tycker du har en bra stilblandning!

Kram från Anette

Anonym sa...

Vilket intressant inlägg! För jag tror att alla inredningsintresserade har dessa funderingar och iaf jag drömmer om att hitta min egen som jag kan köra på med i åratal.

Älskar som sagt det enkla, ruffa, industriella, ljusa, norliga, men gillar oxå det lantliga och dansk-franska skarpt.

Pasteller är kittlande, speciellt såhärårs, men gillar naturskalan skarpt och klarar av att hålla den från mina rum... vet ändå att jag inte klarar av det rätt länge. Tur är iaf att jag har lilltjejens rumm att släppa loss i:)

Ha en skön dag!/ruffa

Anonym sa...

oj, det blev roddigt det där, men kanske du förstår vad jag menar :)

Hem och Lycka sa...

Jag har nog "hittat hem" tror jag och blandar lite grann. Det är ju så det blir personligt. Har satt det på pränt i vänsterkanten hos mig - "Jag miafierar det lantligt vita med inslag av det lite tuffare New England. Jag mjukar upp inslaget av New England med lite mjukt lantligt vitt och accenterar med det ruffa och industriella.."

kram

bagateller.se sa...

Haha, jag känner verkligen igen mig... Bra beskrivet! Jag gillar det ljusa, lantligt, skandinaviskt, enkelhet, naturnära färger och material, gärna i olika strukturer och former. Men sen kan jag inte låta bli att stoppa in lite färg då och då...

Ja, det är vad jag gillar! Tyvärr följer inte mitt hem mina ideal helt...

Kram Terese

Tulipa sa...

hej!
Jag håller med dig, så mycket som är fint och så mycket man dras till.
Men lite grann får man fråga sig vad som vinner i längden och vad man inte tröttnar på så snabbt.
Det är det enda jag kan gå efter, för jag dras till mycket.
men att säga att man bara gillar en stil går inte.
Lite variation behövs tycker jag!

Kram mariette

Poppins sa...

Jag känner igen det där och jag tror inte att jag vill välja stil utan fortsätta att plocka ut godbitarna av det bästa. Tror att man ändå får en personlig stil och jag känner att ditt hem har en hemtrevlig känsla.

mitt skärgårdsliv sa...

Håller med dig till 100% Jag har svårt att hitta den röda tråden genom hela huset, för det är ju så många stilar jag gillar och att få allt att passa ihop kan ju vara lite knepigt. Sen har man möbler som har en historia bakom sig eller en tavla och allt detta vill man ju att ska passa in. Ett hem måste ju även vara personligt och inte kopierat från nåt annat hem... Huvudsaken att man trivs!

Kerstin sa...

Hej kompis!

Jag tror (hoppas) att det är många som känner just som du, jag är definitivt en av dem. Men faktum är ju att dessa stilar går ganska bra att kombinera, att göra sin egna lilla match av - det blir personligare så, och det är ju det personliga som gör ett hus fullt med grejor till ett HEM.

Må så gott i din ljuvliga villervalla, jag har det likadant!

Kramar Kerstin

Under en vind sa...

Känner igen det där, vill också ha lite av allt! Jag springer inte alls så mycket på loppisar som vissa i bloggvärlden gör, har inte varit på en enda sedan i juni förra året....tycker att alla hittar så mycket fint men här hemma kan jag inte ha för mycket sånt....stundtals får jag lägga band på mig själv för att inte handla hem allt som nätbutikerna visar....och nu allra sist kom jag hem med en maileggris, inte alls shabby chic men ack så söt!
Vill ha det lantligt, med mysiga viat shabby chic detaljer men också modernare detaljer...det är en svår balansgång...

Hoppas att allt är bra med dig!

Kramar!

Lilla Blanka sa...

Hej goa M och tusen tack för dina snälla ord! *kram*

Jag vet inte riktigt vad "min" stil är..jag tycker det är lite av ett "hope-kok" av saker som jag gillar..sedan kanske det inte är en "riktig" inredningsstil, men det gör inget,jag har de sakerna och färgerna som ger mig lugn och som andas skön atmosfär om..Jag vet inte riktigt vad det är med mig, men jag kan falla pladask för nån iten järn-sak eller nån gammal zinklåda haha

Kram och ha en fin dag!

Ps tycker DU har en skön stil, jag gillar allt jag ser och dina bilder är undebara!

Mia

Millas hem sa...

Jag säger precis som du, och det är väl gott att man kan tycka att många olika stilar tilltalar en!

Kram Camilla

syster doris sa...

Heeej!
Å visst känner jag igen mig. Bloggade om detta för någon månad sedan, jag tycker att man skall blanda de stilar man gillar fast med vit bakgrund . då blir det ofta personligt o snyggt även om det är lite olika
kramkram

syster doris sa...

Heeej!
Å visst känner jag igen mig. Bloggade om detta för någon månad sedan, jag tycker att man skall blanda de stilar man gillar fast med vit bakgrund . då blir det ofta personligt o snyggt även om det är lite olika
kramkram

Jessica sa...

Det stämmer bra, det finns så mycket fint, i olika stilar.
Här hemma är en blandning.
Vitt, beige, lite pasteller och växter.
Kan tycka att shabby chic med spetsar, strutar och "piff" är snyggt hemma hos andra, men jag vill ha lite renare, inte så mycket saker framme.
Jag vill att det ska vara mysigt, kännas ombonat på nå´t vis...

Tycker du har lyckats kombinera det fint hemma hos dig - ser mysigt ut!
Ha det gott,
Kram
Jessica

Maria renoverar 1920-talshus sa...

Hej!
Men visst är det härligt att inspireras av så många olika människor och deras stilar. Jag tycker det är suveränt med alla bloggar och alla bilder som inspirerar.
Kram Maria

Marie sa...

Oj, jag har nog inte heller någon bestämd stil, lite som du att jag gillar detmesta, men det ska helst gå i vitt.

Ha en fortsatt trevlig helg, kram Marie

Jes/Vita villa vila sa...

Hej vännen,

Ja det kan bli många tankar kring hemmets inredning men visst är det härligt att kunna inspireras från många olika håll. Plocka russinen ur kakan :) Jag tror det blir en personlig & unik stil i slutändan!

Ha en jättefin helg!

Kram Jes

chokladblomma sa...

Jag känner igen mig i de där funderingarna! Och för att göra det hela ännu lättare så har jag en sambo som inte är så förtjust i vitt... Det är en ständig kamp!
Ha en skön helg!
Kram