onsdag 9 februari 2011

Handgjort av mig

Okej jag vet att det inte är tisdag, men ibland hinner man bara inte med helt enkelt. Ibland kommer livet, barnen, maten, tårta, osv mellan mig och bloggen. Så jag låtsas att det är tisdag idag, och därmed tisdagstema i Fabriken ;-).

Hemmagjort pyssel är ju hur roligt som helst, och min absoluta favorit är min älskade keramik som jag inte hunnit med sedan innan jul. Jag är ju en riktig lyckos som fick en drejskiva i 30-års present! Känslan när man sätter händerna i den mjuka leran som formar sig till något fantastiskt (som sedan visar sig vara ännu ett litet tepåsfat till oss tedrickare alternativt askfat till rökarna) är underbar.
Skämt åsido, att dreja är verkligen en konst, men lyckan jag känner när jag faktiskt märker av framgångarna är enorm. Och varje gång jag sätter mig vid drejskivan så har jag lärt mig någonting nytt till nästa gång. Visst är det långt kvar till vackra vaser och stora skålar, men sakta men säkert... Och så passar jag på att bjuda på något annat handmade - nämligen de här goda hallonsnittarna! Receptet fick jag från Linnéa.

4 kommentarer:

Lövkojan sa...

Förstår verkligen känslan. Du gör jättefina saker och jag är nog lite avundsjuk:). Här i stan finns inte ens en drejkurs så det gör det svårt att komma igång.

Jag förstår att du behöver börja komma igång med dina sådder, det var mycket gott och roligt på listan :).

Hoppas du snart får mer tid för drejandet!

Kram Marie-Louise

Fröken Fräken sa...

Finfint! Och jag vill också lära mig att arbeta med lera på riktigt! Dreja, glasera, bränna! Jag blir alldeles salig när jag tänker på det...

Det blir säkert bra med byte av dagis, även om det känns lite tungt för stunden. Man måste ju se till vad som är bäst på längre sikt också.

Marina sa...

Kakorna ser mycket goda ut och sådana skulle jag nog kunna göra. Krukan ser väldigt fin ut men en sådan skulle jag sbsolut inte kunna göra. Jag är hel kass på sådant!

Kram!

Nanna sa...

Åh vilken härlig hobby!!!! Keramik behöver inte vara perfekt format utan vara unikt :)