tisdag 18 januari 2011

Mattor

Mattor är inte en favorit här hemma. Barnen snubblar över dem och det blir svårstädat. Detta till trots så har vi faktiskt ett par här hemma som bor i köket just nu. Det är den enklaste av de enklaste - trasmattor från IKEA - men det är just enkelheten som jag gillar med dem. Dessutom tycker jag den slitna svart/grå färgen är riktigt snygg.

Just de här mattorna på den här platsen har egentligen främst (läs: endast) en funktionell roll - köksgolvet är faktiskt så dåligt isolerat att det blåser rakt upp i springorna mellan golvbrädorna. En bister verklighet som möter en om morgnarna när man ska göra frukost till familjen. Brrr... Då är den billiga lösningen att slänga på ett par snygga IKEAmattor :-).

Kika in på Fabriken för fler tolkningar av veckans tisdagstema - mattor!

7 kommentarer:

Carina sa...

Många härliga mattor finns det minsann! Härligt foto...
Ha en underbar tisdag.
Kramen.

Dessie sa...

Oh va fina dom var.... måste nog ladda upp för en tripp till Ikea låter det som. Nu hittar jag mer och mer som hamnar på listan. *ler*

Ha en fin dag

Kram Dessie

Anonym sa...

Håller helt med om att mattor ofta är i vägen, speciellt de som är i köket (har nämligen en tendens att spilla ned dem). Men har man vackert golv som ni har behöver man ju inga mattor, några gosiga tofflor eller raggsockor brukar göra susen och besökare kan ju alltid låna ett par sockor eller tofflor :)

Kram Maria
http://mariaschateau.blogspot.com/

Husprojekt Drömhus sa...

Dom var ju jättesnygga mattorna ju, skulle behöva byta ut mina trasmattor i hallen & passagen. jag är inne på din andra blogg, keramikbloggen & jag måste säga tat jag tycker du är helt fantastiskt sugen & jag hoppad hoppas att jag en vacker dag kommer få uppleva samma sak.. att ha en egen studio & hålla på att prova sig fram! wow, vilken dröm..

Men nu har jag så många andra spännande projekt på G, så just nu är det tyvärr omöjligt för min del.. Men lyckos dig, vad häftigt & vad duktig du är!!

Kram & ha en fortsatt bra dag,

Tiina

lottens vita och gröna sa...

såååååå fina!!!
må väl, varmkram lotten

Hem och Harmoni Marie sa...

Jättefina mattor, snygga färger!

Kram Marie

Marina sa...

Jag gillar trasmattor. Vi har två i köket och en i ena hallen. Ronja ligger gärna på dem och kolla på oss när vi "jobbar" i köket mm.

Kram!