lördag 25 september 2010

Underbara höst

Våra smarriga äpplen ('Alice' enligt grannen) i fina Kockumsskålen på årets födelsedagspresent - snygga (och billiga) däckstolar från Jula

Oj vilket långt uppehåll från bloggen jag har haft! Den, och ni, har dock funnits i mina tankar, men tiden har helt enkelt inte räckt till. Det är inte klokt vad dagarna springer iväg när man försöker ta tillvara på dem och leva i nuet, för det är precis det jag har gjort! Och nuet och livet för mig är främst min familj. Det är de som gör hela tillvaron. Det handlar om att låta saker och ting gå långsamt - i barnens takt - och att sluta försöka vara effektiv hela tiden. Vi måste inte handla när vi är ute och går en promenad bara för att spara tid. Spara tid till vadå förresten? Lillasyster (som har växt som bara den - redan 7,5 månad!!!) vill ha sin promenad i lugn och ro, då sover hon som skönast. Det kan tyckas enkelt, men ack så lätt man rycks med i stressen runt omkring.

Hösten har iallafall (i lugnet och enkelhetens tecken, vilket förövrigt är riktig vardagslyx för mig) bl.a. handlat om att ta tillvara på mina fina äpplen som jag så noga gallrade i somras. Oj vilka mängder! Jag har gjort både det ena och det andra av dessa röda godingar (bilder och recept kommer) och de har dessutom räckt till att dela med sig av till en vän. Härligt!

Det riktigt kliar i fingrarna av att sätta mig vid datorn och kika in till mina favoritbloggare, men så mycket tid har jag inte "sparat" ihop till än, tyvärr. Men jag hoppas ni inte har gett upp om mig än ;-).

Kram till alla!

3 kommentarer:

Vita rosor och förgätmigej sa...

Vad roligt att du är tillbaka! Har saknat dig och dina fantastiska bilder här i bloggvärlden! Låter som en klok tanke att låta saker och ting ta den tid det tar. Har också kommit underfund med att man mår bäst av att inte stressa under sommaren ;0).

Kraaaam/ Anna

Milla sa...

Åh vilka underbart vackra äpplen! Vi har ett äppelträd men fick äpplen typ i år, vi får skylla oss själva som klipper trädet väldigt hårt men tyvärr inte äpplena särskilt goda heller :=( Låter härligt att låta allt ta sin tid, småbarnsåren är så korta och njuta av tiden är guld. Själv var jag nog alltid stressad som småbarnsmamma, och då fanns inte ens internet.... haha! Kram till dig! **Milla ***

cat sa...

Dt viktigaste i livet är ändå nära och kära, att an själv och de mår bra.
Njut av tillvaron, barnen är bara små en gång. Ha de gott. Catarina