måndag 14 juni 2010

Liten tur

För några veckor sedan gjorde vi en liten utflykt till Nibble i Ytterjärna. Det är ett av mina absoluta favoritutflyktsmål häromkring. Först en liten tur i den lilla butiken med biodynamiska produkter (sommartid säljer de de absolut godaste tomaterna, gott som godis!) och utanför har de lite växter som de säljer. Det är därifrån den här vackra vita aklejan kommer tillsammans med två kompisar - Fingerborgsblomma och Silvermartorn - som ska få samsas med en massa annat "gott" såsom riddarsporre, pion och rosor i rabatten framför terrassen. Därefter tog vi en liten promenad (eller ja, jag tog ju bilen, för de här foglossningsbesvären försvinner visst aldrig) till Kulturhuset för en alltid lika smarrig lunch. Det är så härligt för de använder alltid så fräscha råvaror som ju gör en enorm skillnad i smak. Därefter blev det en liten tur in i Robygge. En härlig dag med en liten kort utflykt som jag verkligen rekommenderar om ni har vägarna förbi helt enkelt!

Oj vad roligt med så mycket positiv respons på mitt rabarberinlägg - tack! Nu är det bara en halv flaska saft kvar och marmeladen har provats både en och två gånger. Mycket spännande med ingerfärssmaken till rabarber... På något sätt så känns det okej att halsa ner några liter saft när man gjort den själv och då den inte innehåller en massa konstiga tillsatser.

Kram M

3 kommentarer:

Nettan sa...

vilken mysig utflykt det verkat vara! Å va inspirerad jag blev av dina rabarberbestyr..har massor!Gjorde en god rabarberkaka med kardemumma och frosting på igår..inte alls dum faktiskt!!
Kram Nttan

Fröken Fräken sa...

Ah, önskar att jag hade ett så mysigt utflyktsmål här i närheten! Rabarbersaft är så gott! Min farmor brukade alltid göra det samt baka en speciell sorts kakor, och jag kan fortfarande känna smaken av kakor doppade i den saften... mums!

Marina sa...

Utan tillsatser kan väl bara ses som nyttigt!? Livskvalité tycker jag man ska kalla det, även om det är saft.

Små utflykter är mysigt tycker jag och sånt gör vi gärna, särskilt på sommaren. Är inte så mycket för långresor. "Jag trivs bättre här....."

Kram!