måndag 26 april 2010

Bästa lördagsnöjet


Efter en lååång vinter drar äntligen våren igång med en liten auktion i lilla staden. Jag älskar auktioner, det är dubbelt så roligt som att gå på loppis tycker jag! Tyvärr slank zinkbaljorna och de gamla vackra vita trädgårdsmöblerna mig ur fingrarna, men ett litet litet gjutjärnsstrykjärn till Pluttens lekstuga och en gammal mjölkkanna ropade jag in iallafall. Här står mjölkkannan utanför keramikverkstaden och väntar på sitt öde - blomkruka, ren dekoration eller kanske som vas - vem vet?

Helgen har bestått av blandad kompott. Sol och värme har växlats med kyla och hagel (säger svärfar, men vi såg bara regn) och den efterlängtade grillningen som vi hoppades på fick skjutas till framtiden. Kanske till valborg? Det hade varit mysigt.

Vanligtvis blir det hemmagjorda hamburgare med sallad med vanlig köpt hamburgerdressing när vi grillar. Kanske vi skulle ta och grilla något annat för variationens skull. Eller göra någon god coleslaw som tillbehör. Vilket är ert bästa grilltips?

Kram M

6 kommentarer:

chokladblomma sa...

Jag ser oxå fram emot auktionerna! Sååå mysigt!
Fina fynd du har gjort!

Vi grillar det mesta, men av förklarliga skäl så blir det en hel del lamm...! Med rosmarin, vitlök, salt och olja på och in i klotgrillen med termometern i. Jättegott!! Och närproducerat och ekologiskt är det. ;-)

Ha det gott!
Kram

Marina sa...

VI grillar gärna kotlett eller grillspett eller flintastek och till det blir det ofta fetaröra eller tzatsiki och klyftpotatis.

Kram!

http://frkerlandsson@blogger.com sa...

Jag längtar oxå till grillningen, jag har tyvärr blivit förkyld men hoppas att jag hinner friskna till och att det blir fint väder till helgen så vi kan grilla här hemma:) Kram <3

kaos i ett vitt hus sa...

vas till pioner kanske?? ;)
ett tips är att byta ut den köpta dressingen till hemmagjord vitlöksdressing, mums!! enkelt med turkisk yoghurt, ett par vitlöksklyftor och salt! :) mycket, mycket gott och inte lika många skumma tillsatser!
kram, ninna

Designe sa...

Vilken snygg header du gjort! så snygg text! Härligt med fynd och så fint med penseerna! Hmm..gällande grill så blir det ofta tjocka fläskfileskivor och grönsaksspett m färska champinjoner, nån god sås och vitlöksbröd! Mums! Usch, nu blev jag ju hungrig...dumt att bli det så här sent! :) Kram

Milla sa...

Jag älskar att grilla grönsaker! Och fläskfile man lägger i marinad läänge, och allrabäst är nog entrecote att grilla, också i god marinad. Och för att inte tala om lårkycklingfile´ ... ja det massor av gott att grilla! Har inte haft grillpremiär ännu, jag vill gärna vänta på mer vårvärme och sitta ute. Eller också beror det på att vi inte ställt ut trädgårdsmöblerna :=)