måndag 15 mars 2010

Vårtecken - vecka 3

Veckans vårtecken är helt klart två sticklingar från min rosa Mårbacka som har växt sig ordentligt gänglig över vintern. Ett perfekt sätt att få pellisen att bli "buskigare" och samtidigt få flera av denna underbara växt. Dessutom var det ju kul att använda mina hemmagjorda krukor, som blev lite snyggare med ett grovt snöre virat runt. Den lilla silverbrickan är köpt på loppis för ett par år sedan.

vårsidan händer det inte så mycket annars. Förutom ett soligare väder (som jag ännu inte kan njuta riktigt av, men snart hoppas jag) så har snön ännu inte töat bort tillräckligt mycket för att barlägga marken. Alltså inga knoppar så långt ögat når. Men kanske man kan säga att det största vårtecknet den här veckan egentligen är orken och energin som solen har fört med sig. Symaskinen har gått varm ett par dagar och det kliar i min mans fingrar när det gäller keramikverkstaden och boden. Keramikugnen är inkopplad, det är målat och klart och ett fönster har kommit upp! Svärfar har jobbat på ordentligt, och det blir så bra! När det börjar bli färdigt ska jag bjussa på lite bilder från vårt projekt. Tills dess kan ni kika in hos Viveka med bloggen Humlebacken för att se fler bidrag till vårteckenutmaningen!

Förresten hade vi såklart halsfluss allihopa. Så nu är det penicillin som gäller. Plutten är dock riktigt pigg, men gillar inte det äckliga Kåvepeninet, men bara man blir av med de här jäkla sjukdomarna någongång så står man ju ut...

Kram M

10 kommentarer:

Lilla gårdshuset sa...

Åh vilket härligt vårtecken du bjuder på idag. Älskar Mårbacka;).
Kramis/Heléne

Marina sa...

TAck för fina rader hos mig! Vissa bara känner mna någon samhörighet med, det bara är så.

När ni kan vara ute mer så blir ni nog av med "sjukorna" ska du se och bara att känna energi i kroppen gör en starkare och friskare också tror jag.

Jag har också tagit sticklingar av mina pellisar och väntar nu på att de ska rota sig.

Krya på er! Kram!

Lavendeldockan sa...

hej.
tack för ditt besök hos mig,altid kul med nya besökare=)
ha det så bra
kram erica

Designe sa...

Så fint du har gjort! Hur blir det när man vattnar sticklingarna...blir inte papperet jätteblött då? ÅH, har du fått keramikugn inkopplad! Gud så avis jag blir! Jag vill oxå!..har du drejskiva fixad oxå? Hoppas ni blir pigga snart! Kram :)

Snäckskalsdalen sa...

Det blev fint med dina såkrukor! Speciellt när du satte snöre runt, ser pyssligt och mysigt ut. Nu får vi hoppas våren snart gör entré på riktigt.
Agneta

Carina sa...

Vårigt är ordet!
Våren är på väg...det måste den vara!
Ha en underbar vecka.
Kramen.

Hildas Hem sa...

Pelargonsticklingarna ser ut att trivas bra i dina fina krukor.
Ett riktigt härligt vårtecken!
Våren utomhus går det som sagt lite trögare med.

Kramar

Önskedrömmar i hvitt sa...

Halloj!
Måste bara säga att jag tycker att ditt H är jättefint och passar bra ihop med "hundrumporna" och pärlsponten. Det blir roligt när stilarna "krockar".
Vi har börjat samla på B (vårt efternamn) och har satt upp det största i hallen. Bara så att folk inte glömmer bort att de kommit hem till oss ;)
Så trist att ni fick halsfluss. Vi råkade ut för samma sak förra veckan :(. Nu har vi bara 2 dagar kvar på Kåvepeninkuren. Ett litet tips om lillemannen inte vill dricka medicinen- vilket jag föstår, för den är URÄCKLIG- så kan du be läkaren skriva ut 125 mg tabletter istället. De är små som risgryn och kan gömmas i lite yogurt-funkade utmärkt till min 1,5 åring.
Hoppas att ni kryar på er snabbt och kan komma ut och njuta av solen,
kram Maria

Stjärnor & Champagne sa...

Näe vad trist, halsfluss...Hoppas att ni blir av med eländet snabbt. Det där är vårtecken. Usch vad ni bloggare är duktiga på att ta vara på era blommor. Jag slänger ju mina efter sommaren.
Kramkram Anne

Allt o Inget Med Jeanette sa...

Vilken toppen ide´med vårinspirationen!!

Kanske finns det hopp om att det blir vår i år också!!

Kram Jeanette