tisdag 23 mars 2010

Start av köksträdgården

Basilikan växer som ogräs

Tomaten 'Gardeners Delight' börjar ta sig

Basilikan och tomaterna samsas med hänglobelia, hängpetunia, purjolök och luktärten 'Mammoth'

Äntligen är köksträdgården igång! Det ser ju inte mycket ut för världen just nu - några fröer i äggkartonger och hemgjorda krukor - men målet och drömmen ser fantastisk ut! Den påbörjades förra våren och resulterade iallafall i några potatisar,rödlökar och favoriterna rödbetor. Och en och annan krydda, jordgubbe och rabarber. Men i år hoppas jag dels kunna utöka köksträdgården och helst egentligen verkligen lyckas fylla landen med underbara grönsaker som sniglarna kan fetglömma. De får inte smaka i år! Vi får väl se hur resultatet blir, men nu är iallafall första steget taget.

Första riktiga trädgårdsinlägget för i år. Äntligen börjar säsongen dra igång, även om det går långsamt. Men så fort fröerna börjar gro och små spirande gröna skott kikar upp - då kliar det i de gröna (?) fingrarna. Nu ser jag fram emot våren, knoppar som brister (vilken klyscha va ;-)) och grönska! Förresten, vet ni om det finns något snällt men effektivt snigelgift? Jag brukar bara jaga sniglarna för hand, men lyckades inte rädda salladen förra året. Det blir liksom inte lika roligt med ett trädgårdsland om man inte kan få njuta av skörden.

Kram M

2 kommentarer:

Marina sa...

Jag använde snigel effekt (tror det hette så) ett år och det var små blåa korn som man strödde ut. Funkade bra och jag köpte på ett gardencenter. Hade iofs. bara "vanliga" sniglar, inte mördarsniglar.

Härligt med sådder och visst är väl drömmarna och planeringen halva nöjet? Tycker jag i alla fall.

Kram!

Vita rosor och förgätmigej sa...

Vad roligt att få se! Det är så underbart härligt när det börjar gro... Jag odlade Garderners delight förra året och de var sååå goda. Jag provade också ett gift mot sniglar förra året som var små blå korn man strödde ut. Vet inte om det gav så bra resultat men det var första året med sniglar för mig :0(. Blääää, vad trist det är när de äter upp allt man odlar. Pallkrageodlingarna tycker jag var mer förskonade än trädgårdslanden. Kanske var torrare där?
Lycka till!
Kram/ Anna