onsdag 24 mars 2010

Trädgårdens hallon

Hallon- och citronmuffin i somrig blåblommig form från Klara färdiga gå på mitt fina Ostindiafat

Medan P tar en skön promenad med barnen i solskenet så har jag varit en "duktig flicka" och städat hela köket. Phu, vilket jobb! Men har man som jag varit inviladiserad under flera månader så känns det väldigt befriande. Jag känner mig så nöjd när jag har röjt upp ordentligt, och njuter verkligen av det - både för att det känns rent och ger en skön lugn känsla, men också för att jag faktiskt klarade av att göra något fysiskt med min kropp. Jag är på gång!

Under tiden när jag ändå befann mig i köket bakade jag några hallon- och citronmuffins med frusna hallon från sommarens skörd. Som belöning för mitt duktiga arbete i köket sitter jag nu och njuter av en ljummen muffin. De gula och röda hallonen tillförde verkligen både en fräschör och krämighet åt de annars väldigt söta muffinsen. Mums! Och så känns det ju lite mer hälsosamt om man blandar ner osockrade och obesprutade bär, eller hur? (Who am I kidding?)

Vad gör ni då en sådan här vanlig onsdag? Fortsätt förresten gärna komma med fler tips på bra och snällt (mot naturen) mördarsnigelgift. Än så länge har jag fått tipset om Snigel Effekt - är det fler som har erfarenhet av det medlet?

Kram M

4 kommentarer:

Lilla gårdshuset sa...

Mmmm jag älskar hallon! Härligt med nystädat kök. Jag ska återgå till min städning nu. Putsar t o m fönster i mitt lilla hus:).
Kramis/Heléne

Jord under naglarna sa...

Joho, visst är det liiite nyttigare i alla fall, men sina egna obesprutade och osockrade hallon! Jag har tyvärr inga egna hallon, men muffins det gör jag gärna ändå och hallon & citron låter som en fräsch kombination.

Marina sa...

Låter goda de där muffinsen!

EN vanlig onsdag som idag: jobbat 7.30-10, handlade ett par grejer på vägen hem, hemma 16.40, pratade lite med dottern (bara hon hemma när jag kom) och läste genom hennes omdömme inför utvecklingssamtalet i morgon (SÅ stolt!), gjorde mat = sparrissoppa, åt, gjorde våfflor, åt dem och nu sitter jag i soffan med en kopp te och datorn i knäet. Så mycket mer lär inte hända idag.

Kramar!

emilias gömmor... sa...

Allting är speciellt gott som kommer från egen skörd!
Ha en go dag kära du!

Kram Mimmi