söndag 21 mars 2010

Sött lördagsgodis

Igår blev en liten bakdag! Det perfekta lördagsgodiset att avnjuta på kvällen. Jag är helt cupcakesfrälst. De här söta bakelserna som nästan ser ut som små perfekta tårtor gör mig glad helt enkelt. De är roliga att göra, ser fina ut, smakar smaskens och är alltid uppskattade när man bjuder på dem. Samma gamla recept som vanligt, men med lite vaniljsocker i, samt köpt lemoncurd den här gången (det gick som sagt precis lika bra som hemmagjord... fast det är klart att den hemmagjorda var godare).

Eftersom jag faktiskt har lyckats få lite vårkänslor de senaste dagarna då lite av snön har smält bort så pass mycket att man kan ana en lerig gräsmatta på sina håll, och små små snödroppsblad sticker upp vid huset, så blev även bakverken lite våriga med gröna och rosa bakformar. De gröna muffinsformarna med vita prickar kommer från nätbutiken Klara färdiga gå och de rosa från Lagerhaus.

Jag blev ju utvald till testbagare av Helena som har Klara färdiga gå och fick möjligheten att prova på lite olika muffinsformar, och nu kom alltså turen till de gröna med vita prickar. Det första som slår mig är att de är så snygga. I like prickigt! Men här är det både form och funktion som gäller. Tyvärr är materialet lite genomsläppligt eller vad man ska kalla det för. Jag menar alltså att man ser igenom formen så att färgen inte framträder lika fint efter baket. Men samtidigt gillar jag storleken och höjden på formen, samt att cupcaken lossar lätt från formen.
Och 10 minuter efter de andra fotona var tagna så hade Plutten stoppat fingrarna i en av cupcakesen som ni ser ovan. Gott tyckte sonen, kladdigt tyckte mamma.

Kram M

6 kommentarer:

Marita sa...

Mums! Det ser supergott ut! Jag är också väldigt svag för prickigt, gärna med dessa härliga färger! Man blir ju så glad när man ser dem!!
Jag skulle också mycket väl kunna tänka mig att stoppa ett finger i den härliga toppingen!!! Smaskens!
kram, Marita

Marina sa...

Gott!

Visst är det kul emd fina formar men jag blev besviken på några vi hade med hjärtan på. När de var bakade så syntes inte mösntret (så som du också menar tror jag). ANdra vi haft har hållt färgen/mönstret bättre.

Kram!

Lena sa...

Dom ser supergoda ut. Jag älskar cupcakes med frosting på.

Hemma hos Klara... sa...

Mmmm, vad gott det ser ut. Tusen tusen tack för att du testbakat åt mig och tack för den utförliga recensionen. Ja, det är typiskt för ljusa formar att släppa igenom, däremot den lila och mörkröda prickiga av samma sort håller färgen jättebra. Storleken och höjden gillar jag också.

Ha det så bra!
Kram Helena

Anonym sa...

Hej! Läckra bilder, det ser jättegott ut. Jo jag går på vattengympan för foglossning och fått rådet av "experterna" att fortsätta men ta det lite lugnare. Detta för att jag ska bygga upp musklerna och få det lättare att "komma igen". Problemet är dock att lyckas lägga det på rätt nivå för när man befinner sig i vatten så blir man hux flux väldigt rörlig. Jag ska också som du gå på "komma igång vattengympa" efter att barnet är fött. Ha en skön söndagskväll! Kram Sofia

Lilla gårdshuset sa...

Haha plutten! Fingret hamnade i glasyren. Gott gott:). Finafina är dom.
Kramis/Heléne