lördag 20 februari 2010

Varje dag

För mig är vardagsrummet ett oerhört viktigt rum i huset. Förmodligen eftersom det är det rum där vi spenderar den mesta av vår tid när vi är inomhus. Ovan ser ni en liten del av vårt vardagsrum som nyligen har fått en "ny" gammal tv-möbel. Den har cirkulerat från min bror och hans fru till min mamma, och slutar nu sin resa hos oss. Än så länge. Som vanligt är jag inte riktigt nöjd ändå (blir man det någonsin, eller är det det som driver en framåt?). Och trots att det ger en luftigare känsla än tidigare så försvinner inte drömmarna om en tv-möbel som har lite mer karaktär. Kanske hittar vi något mer passande på sommarens auktioner och loppisar? Men tills dess är jag nöjd. Åtminstone halvnöjd.

Hos oss är det lite kompromisser här och där när det gäller inredningen, och även om jag ibland önskar att jag kunde välja och vraka bland allt fint som finns så är ju det en del av det roliga och utmaningen. Hur kan jag få den rätta känslan i det här rummet, inom de här ramarna? Och förstås känslan av tillfredställelse när man kommit på någon klurig och snygg lösning. Vad är det som driver er när det gäller inredningsintresset?

Kram M

3 kommentarer:

Marina sa...

Ser fräscht och fint ut tycker jag. Här finns nog mest lantligt men med ett lite modernare stuk i tv-rummet (blir ju lätt så med tv´n=modern).

Kram!

(mat för) fyra i huset sa...

Inredningsintresset för mig går upp och ned, just nu är det mat och bak som gäller och ny köksö till köket tex. Försöker lära mig laga bättre mat som är mer näringsriktig utan tillsattser. När vi flyttade in i huset var det tusen projekt hela tiden, nu har det svalnat något.

Kul att du ville tävla hos mig om muslipresentkortet :-) Jag håller tummarna.

/Nina

elin sa...

Här kompromissas det också, t.ex har ett rum fått behålla sina lila tapeter på sambons begäran, personligen hatar jag lila men nu tvingas jag ju tycka om den och göra så gott det går för att få "den rätta känslan" även i detta lila rum. Tror detta är lite tjusningen med det hela, man får lite utmaningar i inredningen trots allt! ojoj svamligt kommenterat blev det... men jag tror jag fick fram ungefär vad jag ville säga