söndag 21 februari 2010

Fröyra

Förra årets frösådda pelargon 'White Peach'

Nu har jag äntligen bläddrat klart i frökatalogen och lagt in min beställning av årets fröer! Jag längtar med spänning på att de ska dimpa ner i brevlådan i veckan (kanske samtidigt som syskonvagnen från Tyskland som skulle kommit för 3 veckor sedan?). För mig är årets första frösådder det säkraste sättet för mig att få ordentlig vårkänsla, det är ju hur roligt som helst när det börjar spira lite grönt i de svarta plastkrukorna på fönsterbläcket! Och sedan är det ju alltid spännande att se vilka sådder som tar sig bra, och vilka som inte är av det rätta virket för att överleva vår familjs tuffa vilkor ;-). Förra året rök alla mina riddarsporrar som jag vårdat ömt, när vi lämnade Plutten oövervakad en sekund. Jaja, det är sånt som händer - men i år ska jag ha stenkoll!

Just nu ligger Lillasyster och sussar sött, och Storebror är på sitt första kalas. Det är tyst och lugnt i huset, och jag kan sitta här i soffan i lugn och ro och blogga under dubbla täcken. Brrr... vad kallt det är! Men jag njuter av att jag idag kunde ta mig ner till bottenvåningen själv utan större smärtor. Framsteg! Hoppas ni har en skön söndag!

Kram M

[P.S. Om ni är nyfikna på VAD jag ska så och har beställt för fröer, så finns en lista i högerkanten på bloggen]

4 kommentarer:

lilla Tildes hem sa...

Hej!

Vilken fin blogg du har!

Skall i fortsättningen komma in och läsa din blogg! Tack för muffinsreceptet, de ser verkligen goda ut, skall prova!

God fortsättning på helgen!

Kram, Sofia

Marina sa...

Har du så ont fortfarande? Mitt onda i nacken lär nog aldrig gå bort helt men det går i vågor, den där värsta värken. Lite ont har jag vant mig vid att ha så gott som dagligen. Men det är inget dödligt så det kunde varit mycket värre. Man måste bestämma sig för att tänka positivt (går inte riktigt alltid men oftast)

SÅ mysigt det låter med lillan som sover. Här är "lillan" snart 16 år och vi ser henne allt mindre ofta tycker jag. Sonen är två år yngre och han är hemma allt som oftast ännu så länge. Så passa på att njuta!!!

Jag har redan tittat till mina sådder flera gånger i dag och konstigt nog så har de inte grott ännu. Det är ju flera timmar sedan jag sådde nu! Hmmm.... (fniss)

Nu ska här snart göras pizza och sen ska ajg halvligga i soffan och se på OS i kväll (igen!)

Kramar!

Ljuva Lantliv sa...

Ljuvlig bild på pelargonen. Jag längtar också som en tok efter vår och värme. Vill ut och stoppa fingrarna i jorden. Se allt som spirar och gror. Stor grattis till din lilla prinsessa! Kram Anna ♥

Camilla, blogg Smultronbo sa...

Visst är det underbart att få beställa och börja plantera fröer! Våren känns genast lite närmare!

Jag såg i ett inlägg från förra året att du var på sticklingsmarknad. Vart var det någonstans??

Jag önskar dig en underbar vecka!
Camilla