söndag 7 juni 2009

Att utöka beståndet

Tidigare idag började jag på en växtlista över vilka växter jag har införskaffat under året, vad de heter, varifrån de kommer och från vem. Jag insåg snabbt att det var ganska många... Förra helgen bättrades siffran på bra mycket, eftersom jag då besökte en sticklingsmarknad! Att få shoppa loss där var en perfekt Mors dag-present från mannen och Plutten. Jag kom hem med flera kassar med sticklingar - däribland Alpaklejan ni ser på bilden, aklejan Black Barlow, cremefärgad Fingerborgsblomma, vit Violkungsljus, kattmynta, persilja, vit praktvädd pluss lite till. Och de flesta sticklingarna gick på en guldpeng styck. Perfekt när man kan gå lös bland växterna utan att behöva oroa sig för plånboken ; ).

Jag känner att bloggen har börjat spreta lite... Det är väldigt mycket trädgård, men det är ju kanske för att jag mest är utomhus med familjen = det händer ingenting inomhus? Och jag känner en sådan otrolig glädje av min trädgård just nu, vilket jag ju vill dela med mig av. Små sting av nojja kring bloggen och ni läsare sticker in ibland - för jag vill ju så gärna ha er kvar : ). Jag vill ju att ni ska tycka att det är lika roligt som jag tycker...

8 kommentarer:

Lilla huset på prärien sa...

He, he - precis sådär tänker jag också om bloggen. Att just nu är det mycket trädgård. Fast jag bestämde mig för att hus o trädgård hör ihop! Jag äääälskar trädgård på våren/försommaren för det händer ju så mycket häftigt!!

Jag hade gäääärna åkt på den där sticklingsmarknaden med dig - gud så kul. Fast idag ska jag på någonting som heter Trädgårdsmässan här - där kanske det också blir lite sticklingar... vem vet *ler*

Stor kram Jenny

P.S. Black Barlow har jag också :) D.S.

Marina sa...

Min blogg är nog ganska lik din på det sättet: trädgård i massor på sommarhalvåret men på andra delen av året blir det inredning bla. Kanske kan vara så att man locka olika läsare vid olika tider eller att olika läsare ger kommentarer vid olika tider i alla fall. Helt ok tycker jag! Kram!

Jennie sa...

Instämmer...hus och trädgård hör ihop och jag själv läser gärna om både det ena och det andra!!

Nu inspirerade du mig till att själv skriva en lista, skulle verkligen behövas eftersom jag bara sticker ner växterna jag får av mor min och syster yster och sätter en liten "lapp".

Ha en go söndag, Jennie

Hem och Harmoni Marie sa...

Åh, jag läser gärna om trädgård så fortsätt du i samma stil. I love it!

Ha en skön söndag! kram Marie

chokladblomma sa...

Åh, så härligt att fynda en massa växter!!
Fortsätt du med mycket trädgård, det är ju så det är nu. Vi vill ju vara ute!!! Och det är väl också inredning, eller?!?

Ha det gott!
Kram

Önskedrömmar i hvitt sa...

Hej!
Jag skulle inte kalla att din blogg spretar, snarare är mer "säsongsbetonad". När värmen och solen kommer så är man ju ändå ute så mycket som möjligt och får utlopp för sin kreativitet och estetiska behov utmohus och på vintern går man in igen och flyttar möbler och prylar...
Keep up the good work! Jättefin akleja!
Stor kram från Maria

HEMLÄNGTAN sa...

Sticklingsmarknad, det har jag faktiskt aldrig hört talas om. Skulle gärna vilja gå på en sådan.
Tycker det är bra att du skriver om det du tycker är kul för stunden, fortsätt med det!
Kram Jenny

Kerstin - Syster Grön sa...

Hej fina M!

Åh så härligt med sticklingsmarknad, den var det nog många som gärna hade gjort dig sällskap på!

Allt är bra med mig, hoppas på detsamma med er, hoppas allt är lättare nu med nya jobbet och allt?

Jag tycker din blogg är jättefin, den är väl lite som min =) lite inne, lite ute, lite livet - beroende på vad som pågår i hjärtat för tillfället. Keep up the good work vännen min!

KRAM! / Kerstin