söndag 17 maj 2009

Veckans höjdare

Söndag betyder utmaningen Veckans höjdare med Jenny som har bloggen I mitt gröna hjärta! Och den här veckans höjdare är lite av ett budgettips kan man säga. Minns ni den här rabatten? Nu har det börjat växa upp lite mer i den, och jag kämpar för att få den så gott som ogräsfri. (Ni trädgårdsentusiaster vet ju att det är omöjligt att få den helt ogräsfri, eller?) Iallafall så tyckte jag den kändes lite trist helt enkelt. Men så kom jag på lösningen...

Lösningen blev "trampstenar" av gamla spillbitar från brädor i olika storlekar. Billigt, enkelt och gjorde verkligen susen! Ni får kika noga för att kunna se dem, för de smälter ju in ganska bra i miljön. De bildar en mysig liten gång mellan Astilben och Daggkåpan och skapar mycket mera liv till rabatten. Jag är jättenöjd!


Nu går alltså denna underbara helg mot sitt slut, men som tur är så har vi ju halva dagen kvar. Vi får väl se vad vi hittar på. Nu har jag bara 2 1/2 arbetsdagar kvar på jobbet och nästa måndag börjar nya utmaningar - spännande! Apropå utmaning - om du vill titta på fler bidrag till Veckans höjdare kan du kika in hos Jenny. I högerspalten finns alla bidragande bloggar med. Ha en fortsatt skön söndag!


8 kommentarer:

Allt o Inget Med Jeanette sa...

Vad trevligt det blev!!
Kan man gå där o titta till rabatterna med en kaffekopp i handen utan att snubbla :)
Jättefint!
Ha det bra sista dagarna på jobbet nu !
Kram Jeanette

mitt gröna hjärta sa...

Tänk att en sådan liten grej kan göra så mycket för helheten! Fint med armeringsnätet som klätterstöd också, det gillar jag!
ha det bra, låter spännande med nya utmaningar! jenny

Jillsan sa...

halloj!
vad fint det blev, så enkelet och en sån stor skillnad. Jag brukar göra trampstenar av betong, gjuter i platshinkar, har ofta ett blad ibotten så att trampstenen får ett mönster, lite dyrare men inte dyrt.
Gillar ameringsmattan som växtstöd!
Ha det gott!

Lilla huset på prärien sa...

Superfint!! Vad bra med trampstenar också. Det kanske vore någonting att tänka på för mig också. Jag har en stor rabatt som jag brukar "trippa" runt i för att inte trampa ner för mycket. Det blev jättefint!

Kram Jenny

Balkonglådan sa...

Kul att hitta hit! Ska bli spännande att följa vad som händer i din trädgård framöver. Ha en bra dag!

Anonym sa...

Det är en härlig tid nu med alla vackra fruktträd som blommar. Ha en trevlig helg!

HUSnrNIO sa...

Det blev jättefint. Ha en trevlig onsdag.

drömmen om vitt sa...

Hej! Så mycket fint du visar....det är en underbar tid vi går till mötes....och det är ju såååååå kul att påta i trädgården.
Ha det gott!
Lotta